Najdi forum

vrt – kaj posaditi sedaj

Malo sem pozen, šele sedaj bi sadil. Kaj se lahko tako pozno sploh še seje, poleg solate?

Še sploh lahko sadiš vse, papriko, paradižnik,…seješ lahko vse, razen graha, ker ne vem ali bo kaj iz njega, če bo vročina.

hvala

V tem času vsako leto sadim visoki fižol in nizek. Vse tja do 5. julija. Prima je jeseni jesti mlad stročji fižol. Pa sadiš in seješ endivijo, radiče, v juliju kitajsko zelje, pa zelje obično, pa kumare, bučke. Drugega se pa trenutno ne spomnim. pa lp

Grah sem že pospravila, solato redno nabiram, fižol nizek bo vsak čas za pobrat, krompir že mečemo ven, kolikor ga rabimo, česen in čebula sta že skoraj pospravljena, peteršilj je že tudi, korenju še malo manjka, pesa bo kmalu, koleraba nadzemna je tudi skoraj , maline vsak dan nabiram, jagode prav tako. zelje raste, danes sem posejala kolerabo . hruske in jabolka se redijo. robida je še zelena.

Visok fižol se lepo ovija okrog prekel.

Zate bi bilo najbolje, da greš v trgovino (Kmetijsko zadrugo ali kakšno cvetličarno), pa poglej, katere sadike prodajajo in jih hitro posadi.

Sedaj je še čas za endivijo, radiče, črno redkev, kolerabo, zelje, ohrovt , motovilec itd. V trgovini s semeni poglej, kdaj se kaj seje.

tudi za grah je še čas. Za čebulo in česen je že prepozno.

New Report

Close