Vročina vsak 3. dan
Pozdravljeni!
Obračam se na vas, ker sem v skrbeh in ne vem več na koga naj se obrnem. Za vsak nasvet ali usmeritev bom zelo hvaležna.
Sin bo aprila star 3 leta. Pred 17. dnevi se je zbudil z zelo gnojnim desnim očesom. Dobil je kapljice in po 2 dneh je bilo oko ok. Je pa začel tožiti za uho in dobil rahlo povišano temperaturo, ki ni presegla 38 st. Pri pregledu pri zdravniku je bilo ugotovljeno rahlo vneto uho in pordelo grlo. Vročina je po 2 dneh izginila. Na kontroi je bilo vse ok. Dan po kontroli (3 dni od vročine) se mu je spet pojavila vročina. Na ponovnem pregledu ni bilo videti nobenih posebnosti. Zdravnica mu je dala kontrolirati urin, ki je bil brez posebnosti. Sin je bil 2 dni brez vročine na kar je 3 dan spet sledila povišana temeratura. Ponoven obisk zdravnika in spet kontrola urina in tokrat tudi krvi. Urin je bil ok. Izvidov krvi žal nimam pri sebi, vem samo, da je bil CRP 45 In hemoglobin 105. Zdravnica je rekla, da kakšnih večjih odstopanj ni. Da naj še malo počakamo, drugače bo predpisala AB.
Sin je bil 2 dni ok, danes pa je po popoldanskem počitku spet dobil temperaturo 37,7 st.
Ko dobi temperaturo pstane bolj jokav, leži, temperatura pa ponavadi v uri ali dveh izgine.
Bega me, ker je drugače z njim videti vse ok. Pije,normalno je, je igriv, ne toži o nobenih težavah, lepo urinira in tudi na blato gre normalno. To je včasih sicer malo mehkejše in nekaj dni je šel tudi 4x na dan, a to je za njega vse v mejah normale. Ni imel driske.
Vročina pa se mu ponovi vsak 3 dan že 17. dni. Grozno sem v skrbeh in ne vem kaj naj. Zdravnica pravi, da naj poskusimo z AB. Jaz nisem pristaš jemanja antibiotikov brez utemeljenega razloga.
Zato vas lepo prosim za vaše mnenje.
Je taka vročina lahko normalna ali lahko nakazuje na kak resnejši problem? Kam naj se še obrnem oz. lahko prosim zdravnico za kakšne dodatne preiskave.
Hvaležna bom za vsak nasvet.
Če je izvid krvi vedno normalen oz. ne kaže bakterijskega vnetja in ni odstopanj drugih parametrov, potem otrok najverjetneje preboleva virusno okužbo. Znano je, da adenovirusna okužba poteka z dolgotrajno (nekajtedensko) vročino z vmesnimi nekajdnevnimi povsem afebrilnimi obdobji.