Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT VROČINA V NOSEČNOSTI

VROČINA V NOSEČNOSTI

Pozdravljeni.

Imam 30 let in sem v 7. tednu nosečnosti. Pred enim tednom sem imela prvi pregled pri svoji ginekologinji. Urinski test je bil slab (L+++, nit.+, erit.++, sediment 4-8Er, soli CaCO3, nekaj bakterij). Po ginekološkem pregledu je ginekologinja ugotovila, da je z otrokom sicer vse v redu. Napotila me je k osebni zdravnici, ki mi je predpisala Oracef kapsule. Vročino imam stalno med 37 in 37.4. Kapsul še nisem pričela jemati po nasvetu zdravnice, dokler ne bodo znani podrobnejši laboratorijski testi.
Zanima me, kako bo vročina vplivala na otroka? Bo zaradi tega vidno, slušno ali kakorkoli prizadet? Zakaj je do teh težav prišlo, saj do sedaj nisem imela nobenih težav z ledvicami in mehurjem? Ali ima kdo kakšno izkušnjo s tem? Prosim vas za kakršenkoli odgovor.
Hvala že vnaprej.

Obupana

Draga Klara,

V nosečnost vnetja mehurja in ledvic sploh niso redka. Ozdravljiva so praviloma brez posledic za mater in za otroka.

Vročina med 37 in 37,4 je v nosečnosti normalna. Vaša telesna temperatura otroku prav gotovo ne bo škodila. Seveda pa je verjetno za kakšno stopinjo višja kot običajno zaradi tega vnetja. Pomembno je, da vaš zdravnik čimprej pojasni ali imate uroinfekt ali ne in če je prisoten, ga je treba čimprej pozdraviti, predvsem zato, ker bi nezdravljena okužba lahko škodila otroku.

LPl

New Report

Close