Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vročina pri dojenčku

Vročina pri dojenčku

Pozdravljeni!

Naš, sicer zdrav in normalno razvit 9 mesečnik, je včeraj pričel kihati in teklo mu je iz nosa. Tudi razpoložen ni bil tako dobro kot ponavadi, bolj je bil siten in občutljiv.

Že ponoči je malo pojokal, dobil pa je tudi vročino, najvišja je bila 39,3. Danes veliko spi, je občutljiv, občasno malo zajoka. Nosek je rahlo zamašen, vendar aspirator zelo močno zavrača. Drugih simptomov nima. Pred tem je imel vročino samo en dan, ko mu je izrastel prvi zob. Vročine za enkrat še nisem zbijala.

Ali menite, da bi mu jo začeli zbijati? Kaj priporočate? Še nikoli ni dobil nobenega sredstva za zbijanje vročine. Pediatra sem imela namen obiskati jutri, če se stanje ne bo izboljšalo.

Hvala  za odgovor!

Načeloma vročino zbijamo, ko je nad 38,5 oz. če se otrok slabo počuti, je nemiren, hitro diha (kar je vse lahko povezano z visoko vročino).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close