Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vročina pri 14 mesečnem otroku

Vročina pri 14 mesečnem otroku

Pozdravljeni, rada bi vaše mnenje. Imam fantka, 14 mesecev. Teden dni nazaj je iz vrtca prinesel prehlad, zbolela sva tudi oba s partnerjem, nos zamašen, glavobol, nič vročine. Mali je bil cel teden v redu, samo nosek zamašen, težko je spal. Po tednu dni ko se je na videz že kar izboljšalo je dobil visoko vročino. Do 39. Visoka vročina traja sedaj 3 dni. Je utrujen in jokav. Ker v našem ZD nimamo rednega pediatra, smo bili napoteni na urgenco, pregledal ga je zdravnik, ušesa niso vneta, tudi drugega nič posebnega, samo grlo je malo pordelo. Vzeli so kri, CRP je 7, L 7.0, E 4.94. Vidim na izvidu da je MON% povišan 23.0. Kolikor sem razumela naj bi bili navrofilci malo povišani. Skrbi me saj tudi jutri naj ne bi bilo pediatra in naj bi bil pregledan šele v sredo. Skrbi me, saj smo imeli pred 7 tedni covid 19,jaz sem bila na testu pozitivna, mali je imel takrat vročino, torej covid je prebolel,mogoce so težave zaradi kakšnega vnetja, ki pride pri otrocih po prebolenem covidu. Več organski vnetni sindrom? Najverjetneje pa je to posledica prehlada. Mogoče sinusi? Če bi bilo kaj hujšega ali bi se to videlo na krvnem izvidu, crp? Ne vem kaj naj si mislim, otrok bi imel visoko vročino 4 dni, pa ga pediater še videl ne bo? Kaj mi svetujete?

Krvni izvid ne kaže bakterijskega vnetja. Večorganski vnetni sindrom je izključen, saj bi po 3 dneh vročine bakterijski kazalci vnetja v krvi segalo zelo visoko.
Glede na to, da je otrok bil pregledan, pregledana je bila tudi kri, počakajte na pregled, kot ste naročeni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close