Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija vročina, koprivnica, vnete oči

vročina, koprivnica, vnete oči

Moj otrok je pred kratkim zbolel. Dobil je visoko vročino (39°), koprivnico po rokah, nogah in obrazu, v očeh se mu je začel nabirati gnoj. Zdravnik je rekel, da je morda alergija, morda viroza…in se ni kaj dosti sekiral. Fantek je bil čisto uničen, zaspal mi je na rokah, bezgavke je imel otečene kot mala oreščka. Ustrašila sem se, da je padel v šok. Pri zdravniku je dobil calpol in claritin. Predhodno kožno testiranje je bilo negativno.

Zanima me, a je možno, da je bila to vendarle alergična reakcija? Je možno, da od alergije dobiš vročino? Tudi oči so se mu v enem dnevu pozdravile. Dvomim, da gre bakterijsko vnetje v enem dnevu nazaj? Lahko zahtevam krvne teste? Oziroma, lahko to opravim samoplačniško? Dvomim, da bo njegov pediater dal kako napotnico od sebe.

Hvala za nasvete

ZAhtevaj napotnico za alergologa, sicer zamenjaj pediatra! TAkih primerov ne bi smel jemati tako površno! Sicer pa upam, da ti tudi Tanč napiše svoje mnenje.

Tako visoka vročina ni ravno značilna za alergije. Bolj verjetno bo kakšna (adeno)viroza, če je imel gnojne učke, zamašen nosek, kakšen dan bolj mehko blato in imel povečane bezgavke. Vse to je zelo značilna klinična slika pri adenovirozah, skupaj z visoko vročino, ki lahko traja tudi 5-7 dni.
Ker je slika tako značilna ni potrebno dosti ugibanja, potrebno pa je to staršem razložiti in povedati, kako se bo zadeva razvijala in kaj lahko naredijo sami.
Torej je problem zopet komunikacija.
lp
Tanč

Ja, tudi izpuščaj je zelo značilen pri virusnih obolenjih. Najpogostejši povzročitelji izpuščajev so viruisi (5. bolezen, 6.bolezen, rdečke, ošpice, herpesvirusi, adenovirusi, …..)

Hvala za odgovore. Stvar se po parih dneh razvija takole: vročine po enem dnevu in eni noči ni več. Koprivnica se je nehala pojavljati po zaužitju claritina. Kašljanje, vnete oči se pojavijo takoj, ko je dalj časa zunaj. Tako da se mi dozdeva, da gre za alergijo. Tudi moj mož je alergičen na cvetni prah, taščica pa na krompir, paradižnik, itd. itd. itd. (mene…..) Blato je ves čas bolj trdo kot mehko.

P.S. Tanč1, lepo, da ste z nami!

Ja, res je, tako kot opisujete, je to zelo možno. Najverjetneje je prebolel tudi kakšen virusni infekt z vročino, alergija pa je poleg.
Sedaj, ko je vročina minila, pa boj za alergeni, ne?
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Vse te znake ima moja hčerka…sem danes ugotovila. Najprej je imela vnete oči, vročino 39˙C, vneto grlo. Zdravnica ji je dala antibiotik Primotren. Nakar je naslednji dan dobila po celem trupu izpuščaje in smo šli spet k zdravniku in ji končno dežurni zdravnik naredi krvno sliko in ugotovijo virusno okužbo in ne bakterijsko…no coment. Predpisala ji je sirup Flonidan za izpuščaje. Danes so izpuščaji tretji dan in jih je čedalje več se mi zdi. Koliko časa naj ji dajem Flonidan?

lp, b

New Report

Close