Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vročina kar naprej…..

vročina kar naprej…..

Spoštovana.

Moj enajstletnik ima vročino že 14 dan.
Zjutraj včasih je, včasih je ni in smo že skoraj srečni, ker upamo, da bo dan minil brez vročine, a se okrog poldneva dvigne na 37, 5, v večernih urah pa pristane na 38, 5 ali pa še višje. Nekako mu jo zbijamo z Galpolom ali Lekadolom.

Izvid krvi prejšnji četrtek je pokazal, da so levkociti na meji, izkašljevat se ni mogel, začel je z jemanjem Fromilida, a se stanje ne popravlja, mogoče lažje izkašljuje, je pa posledica jemanja antibiotika (vsaj sklepam) driska in bolečine v trebuhu. Pa tudi lažja slabost. Bruhal pa zaenkrat še ni.

Apetit kar ima, sicer je bolj malo, lažjo hrano (sadje) in večkrat na dan. Veliko pije (v glavnem mlačen čaj), ker ga kar naprej silim s pijačo. zanimivo se mi zdi, da preko dneva v glavnem ne spi, kar bi pri vročini pričakovala. V glavnem počiva in je totalno brez volje, apatičen.
Sicer je tudi astmatik, a z dihanjem ni problemov (PEF je normalen in še celo dokaj visok).

Ta ponedeljek sva bila na ponovnem pregledu, ugotovljeno ni bilo nič novega, se mi pa zdi čudno, da zdravnica ni naredila ponovne kontrole krvi in mogoče še urina. V glavnem ,skrbi me, ker se kaj takšnega pri nas še ni dogajalo. Najprej je bila ugotovoljena viroza, tudi hči jo je imela, a ona jo je prebolela v štirih dnevih, pri sinu pa……

Jutri greva spet na kontrolo.
V ponedeljek se ji niti približno ni sanjalo o vzroku vročine, ker so pljuča zelo čista, grlo ni vneto, vse naj bi bilo OK. Vročina pa še kar traja. Naročeno nama je bilo, da v primeru, če vročine en dan ni, gre lahko v šolo. V nasprotnem primeru imava jutri kontrolo, naj pa merim vročino trikrat na dan in si vrednost zapisujem in ji prinesem pokazat zapisano.
Mi lahko kaj svetujete? Kaj je vzrok vročine? Upam, da se ne bo razvila kakšna pljučnica.

Lp.

Pozdravljeni!

Verjetno gre za mešano infekcijo (virusno in bakterijsko). Lahko ima infekcijsko mononukleozo – to zelo težko presodim, ker ga nisem pregledala. Glede konkretnejših nasvetov bi potrebovala več podatkov (stanje žrela, stanje bezgavk pod čeljustmi, ušesa, sinusi…).

Zbijajte vročino, ki preseže 38 stopinj, dajte mu dovolj tekočin.

Danica

New Report

Close