Najdi forum

na vrtu bi zelo rada v nekem kotu posadila vrbo.Zelo se mi zdi očarljivazaradi do tal segajočih vej,ki zlahka skrijejo kakšnega otroka, ki se gre skrivalnice.Sama sem to kot otrok rada počela. Krajinski arhitek pa me kar noče slišat:da vrba potrebuje vodo, da zraste prevelika….ali ima vendarle kdo od vas kakšno idejo, kako vseeno zasaditi vrbo, ki ne bo zasedčla preveč prostora, bo pa uspevala?Hvala vnaprej!

Ema pozdravljena.
Kaj pa tista okrasna vrba – pravega imena ne vem – ampak je na takšnem bolj tankem steblu in se veje kot slap spušajo dol. Pri starših na vrtu je bila letos že zelo “bogata” – no, za skrivalnice mogoče ne dovolj, ampak lepa je pa vseeno.
Na tej strani poglej sliko kjer piše “salix…….” za boljšo predstavo:

LP
Damjana

vrba res rabi vec vode, uspevala bo le na bl mokrem podrocju.Kar se tice oblikovanja nic lazje, kakor jo bos strigla taksna bo.Imam cisto navadno rumeno vrbo.Vsako jesen veje cisto porezemo in spomladi odzenejo nove, v casu sonca so veje ze dolge.Naj pa ti omenim se nekaj v teh vejah je ponavadi tudi mrces, saj tudi on isce senco, tako da se nasi otroci v vejah ne skrivajo.
Ja una okrasna vrba, katera ima veje razvejane je lepsa, ampak pozanimaj se prej v vrtnariji ali imas vse pogoje za taksno rast vrbe.

New Report

Close