Vratna hernija
Pozdravljeni
Tale tema ne sodi čisto v klepetalnico, ampak… Ker že imam izvide mr-ja in nevrokirurga glede vratne hernije, bi si zelo želela, da malce poklepetam z ljudmi, ki so to zadevo že dali skozi ali pa se, tako kot jaz, čeznjo še prebijajo. V svojem življenju me ni niti enkrat samkrat bolela hrbtenica in zato so bile te bolečine in na koncu ta nenadna diagnoza čisti šok. Poleg tega me je nevrokirurg včeraj zelo “potolažil” z besedami, da je moj mr izvid mala katastrofa, vsaj kar se tiče vratnega dela hrbtenice. Ampak trenutno največja težava, zaradi katere imam tudi bolečine, je hernija c6-c7.
Zelo si želim, da bi mi tisti, ki ste že bili ali ste še v tem “zosu”, zaupali svoje izkušnje. Ste šli na operacijo ali ste se zdravili konzervativno? Kakšni so bili rezultati po operaciji ali po konzervativnem zdravljenju (protibolečinska terapija, fizioterapija…)? Koliko časa je trajalo vaše okrevanje preden ste se vrnili v čisto običajne tirnice, brez večjih omejitev? Kakšne imate izkušnje glede komisije, ki po 30-ih dneh podaljšuje bolniški stalež in ali so pri komisiji precej komplicirali glede na vašo diagnozo? Strah me je , ker sem trenutno popolnoma nesposobna za kakršnokoli delo in to je v izvid napisal tudi nevrokirurg. Vendar me skrbi, če komisija ne bi podaljšala bolniškega staleža. Se opravičujem, ker sem tako “firbčna” ampak v teh zadevah sem totalni laik in od srca bi bila hvaležna vsaki zapisani izkušnji, mnenju, nasvetu… Lily.