Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vraščene dlačice

vraščene dlačice

Spoštovani.
Nekaj sem o problemu vraščenih dlačic že prebrala v forumu. Problem vraščanja dlak imam že kar nekaj časa. Dve, tri leta. Noge si depiliram s hladnim voskom. Za to obliko depilacije sem se odločila, ker je trajnejša v primerjavi z depilacijsko kremo oz. peno.
Vraščene dlake se pogosto ognojijo, včasih pa nastanejo krastice, ki se ne pozdravijo. Z odstranitvijo kraste se običajno odstrani tudi vraščena dlačica. Vse to pa pušča posledice na nogah. Na nogah ostajajo lise, madeži. Krastice in pikice pa so tako moteče, da nosim samo še dolge hlače. Edini čas v letu, ko se zadeve popravijijo je poletje oziroma v sezoni kopanja v morju.
Kako si lahko pomagam. Obstajajo kakšne kreme? Svetujete kakšen poseg, specialistični pregled? Do sedaj se o tem problemu nisem posvetovala z nikomer.
Iskrena hvala za vaš odgovor.

Pozdrav!

KOt sem že večkrat napisal, gre za popolnoma mehanske vzroke vraščenih dlak, ki vraščajo v podkožje, ker se odtrgajo globoko v koži.
Rešitev je v zamenjavi depilacije: krema, laser…, britje, vosek in podobno , niso primerni.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani g. Kralj,

mene pa zanima ali vi priporočate laser? Jaz imam zelo občutljivo kožo, tudi luskavico, vendar samo na komolcih in rokah, po nogah je nimam. Ali je zame primeren laser za odstranitev dlak? Imam zelo močne, črne dlake in bi se jih rada rešila, ker se mi tudi dlake vraščajo.

Sicer imam zelo tanko kožo, vse žile se mi skozi vidijo. Ali obstaja možnost, da se mi po laserju koža uniči, stanjša, naredi kakšen enkcem, brazgotina. Aja, drugače sem nagnjena k brazgotinjenju.

hvala za vaš odgovor.

POzdrav!

Glede luskavice in laserja je potrebno napraviti manjše testno področje , glede brazgotinjenja prav tako, na kar je potrebno opozoriti terapevta, če bi vam dele lasersko odstranitev.
Sicer pa je lasersko odstranjevanje dlak zame primerna metoda, na žalost pa dokaj draga, potrebno je več ponovitev.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close