Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vraščen noht

vraščen noht

Lep pozdrav!
Vam bolj malo bolj na dolgo opisala svoj problem, upam da vam ne bo vzelo preveč časa! Sicer sem podobne teme že opazila na forumih, ampak jaz imam malo drugačno težavo. Pred sedmimi meseci so me operirali zaradi vraščenega nohta. Pred operacijo smo se z osebno zdravnico dolgo trudile odpraviti težavo brez pomoči kirurga, ampak ker je bila rana že zelo zagnojena, ni bilo druge rešitve. Po operaciji je bilo kmalu vse v redu, rana se je lepo zacelila, tudi noht je ostal lepo oblikovan in šivi so šli lepo ven. čez nekaj mesecev sem opazila da se mi noht lušči in da pod njim raste nov noht, kar se mi je zdelo super, saj je bil noht po operaciji trd in “naguban” (ne vem kako bi opisala, kot da bi bil malo brazgotinast:)). In pred cca. enim mesecem mi je prst kar naenkrat otekel (v roku treh dni) in me je zelo bolel. Šla sem k dežurnemu zdravniku in ta mi je naredil majhno rano in iztisnil gnoj ven ter mi dal v rano trak prepojen s tekočino Betadine. Nekaj časa sem hodila na prevezovanja, potem sem si prevezovala sama, ko ni bilo več gnoja in je bila samo še rana. Potem sem enkrat spet opazila, da mi je priteklo ven malo gnoja (za noževo konico) in sem šla takoj k osebni zdravnici, kjer so mi poskušali stisniti ven še kaj gnoja, vendar ni priteklo nič več. Potem sem šla še 2x prevezat in potem sem bila spet prepuščena sama sebi glede prevezovanja. Zdravnica mi je rekla, da bi moralo biti zdaj vse v redu, da lahko grem brez skrbi na morje… Ampak meni je spet včeraj in danes priteklo čisto malo gnoja iz rane (ki je bila že skoraj zaprta). Sama sem že do grla sita težav z nohtom in ne vem, kaj naj naredim. Če grem k zdravnici, se bojim da me bo poslala ponovno na operacijo, saj je dežurni zdravnik (takrat ko mi je otekel prst in so mi iztisnili potem gnoj ven) rekel, da obstaja možnost, da so mi pri operaciji (pred sedmimi meseci) slabo odstranili koren nohta.
Ampak ni mi jasno, kako bi lahko bil kirurg tako nepazljiv. na operacijo nočem it, ker ravno delam izpit za avto in sem tik pred koncem (drugi teden imam glavno vožnjo), rada bi šla na morje, itd.
Hočem, da se mi vse skupaj že enkrat uredi. Prosim, svetujte mi!!
In še enkrat se vam opravičujem, ker vam kradem vaš dragoceni čas!
Hvala že vnaprej!
Lep pozdrav!
Tina

Spoštovana!

Operacija vraščenega nohta je nehvaležna zadeva, saj pogosto ne izpolni pričakovanj. Problem je verjetno v tem, da je nekje ostalo nekaj tkiva, ki je bilo vneto (okuženo z bakterijami) in se vedno znova zagnoji. Če se odpravljaš na morje, potem je najbolje, da se predaš morski vodi, ki bo z izpiranjem prispeval svoje. Luknjo v nohtu že imaš, od čas od časa iztisni gnoj, ali osveži odprtino in problem bi se moral praktično rešiti brez nadaljnjih problemov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!

Tudi sama sem menila, da se bo na morju resilo in pozdravilo, ampak sem ze bila na morju, zelo sem pazila, da do rane ni prisla umazanija s tal, itd., prst sem namakala v morski vodi, rano sem si redno razkuzevala in cistila, ampak ni pomagalo.
Upam, da se bo uredilo, ko bom sla za ec casa na morje. Rana se mi je zdaj zaprla in se bojim, da se mi bo gnoj nabiral noter. Mi svetujete, da si rano odprem? Kako?
Najlepsa hvala!

Tina

Spoštovani!

Krusto odstranitev v primeru, da boste pod njo opazili gnoj, drugače ni potrebno. To boste najlaže storili, ko bosta noht in koža razmočeni tako, da podrgnete s frotirasto brisačo. S čim drugim pa raje ne dregajte po rani, temveč to prepustite zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Tina!

Moja zgodba je podobna kot tvoja a da sem bil 3krat operiran in prvič na živo. Zadnja operacija se je posrečila (ravno pred vozniškim). Na drugi nogi se je zaćčelo isto in sem začel mazati betrion-proti glivicam in deluje

čau

New Report

Close