Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja vračilo in invalidnina

vračilo in invalidnina

moram večkrat hoditi v mb v bolnico na preglede, za kar porabim z avtobusom skoraj 4000 sit, ZZZS (imam tudi dodatno zdr. zavar.) pa mi vrne pičlih 368 sit. To je absurdno smešno oz. žalostno…povrhu pa sem še brezposeln.

Ali te vrnjenne potne stroške lahko uveljavim pri dohodnini?

zanima me še ali dobim kaj od zavarovalnica, npr. če padem s kolesa in si moram poiskati zdravniško pomoč..ali pa če se kako drugače poškodujem, da moram k dr.-ju, ali mi potem kaj vrne zavarovalnica? za taki primer kakšno vrsto zavarovanja moram skleniti-nezgodno?

življenjsko se mi zdi brez veze, ker če umrem, potem tisti denar itak ne rabim, moji domači pa tudi ne, saj je moje življenje več vredno kot tisti denar po moji smrti, ali?

imam še problem, da ne prenašam dobro vročino in zelo težko delam poleti (ima hiperhidrozo), pa tudi hitro postanem žrtev mobbinga, zaradi česar potem dobim razne psihične in fizične bolezni, pa še nekaj takih zdravstvenih težav imam (npr. zaradi tinitusa ne morem delati v okolju, kjer je hrup-proizvodnja, kelnerstvo ipd.) ali sem lahko na podlagi tega upravičen do invalidskega upokojništva? seveda bi bil bolj zmožen do dela, v kolikor bi me zdravnik prej poslal na preiskave, vendar sem zaman hodil 2 leti k dr.-ju z istim problemov. zato menim, da so krivi zdravniki, da mi je težava napredovala, saj me 2 leti niso poslali na nobene preglede. komot bi dr.-ja lahk tožil.

hvala, lp

Hvala in lp,

New Report

Close