Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vracanje zelodcne kisline pri otroku

Vracanje zelodcne kisline pri otroku

Pred tremi tedni smo zboleli za norovirus. Obe hcerki sta res tezko prisli k sebi. Mlajsa hcerka stara 1 leto je bila v 10 dneh 2x hospitalizirana zaradi dehidracije. Ta viroza se nam je vlekla cekih 14 dni. Zdaj sta ok. Imata pa obe težave z zelodcno kislino. Mlajsi stari 1 leto prav smrdi po kislem iz ust. Tezave imamo tudi s spanjem, spi pretezko v pokoncnem polozaju pri meni v narocju. Starejši stari 5 let se pa tud ves cas vraca kislina v poziravnik, tudi po večkrat na dan. Obema je zdravnica predpisala Nexium 1x na dan. Jemljeta ga ze vec kot 1 teden, vendar ni izboljsanja. Pediatrija pravi, da naj samo nadaljujemo z Nexiumom. Kako jima se lahko pomagam? Ima kdo izkusnje s tem? Se to sploh izboljsa? Po kolikšnem casu bi moglo priti do izboljšanja ob jemanju Nexiuma?

 

Po črevesnih okužbah, še posebej s težjim potekom, pogosto opažamo posledično vnetje želodčne sluznice. Zdravimo z inihibitoreji protonske črpale (kar ste dobili), dodamo tudi Rupurut (za otroke Talcid) 4x dnevno po jedi, da prebrodimo čas, ko inhibitoreji začnejo delovati.  Počakajte še nekaj dni, moralo bi biti bolje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close