Vprašanje za TT
Ali katero drugo mamo, ki ima otroka z hudo alergijo
Tudi mi imamo deklico (3 Leta) z močno alergijo , pa me zanima par stvari .
Ali je Ema redno dobivala antihistaminski sirur ? Pri moji deklici moram dozo povečevati , sicer ne koristijo nič.
Ali ima posledice na koži zaradi kortizonskih mazil ?
Ali je kaj boljše s kožo , kot leto dve nazaj ?
Kako deklica sprejema svojo omejenost pri hrani ?
Kdaj so ugotovili alergijo na krompir ?
Povejte mi prosim , kaj se še da storiti, da otroku vsaj malo olajšamo srbenje ?
to in še več že prakticiramo
Stroga dijeta , BICOM,
Kopanje v kopeli s himalajsko soljo , olje čajevca v kopeli, redno kopanje in mazanje, preventiva proti pršicam, senzitiv pralni prašek , dvakratno izpiranje, .. ko gremo ven ima rokavičke, ……
lepo pozdravljene Meta
Pozdravljena Meta,
moja hči je stara skoraj 5 let in od tretjega meseca prejema antihistaminik (najprej Fenistil kapljice, nato Claritine sirup 1 žlička na dan, sedaj pa Zyrtec 1žlička na dan – zjutraj). Glede posledic mazil ne morem ničesar reči, verjetno je kaj posledic (opažam bele lise na porjaveli koži)….
Dermatologinja je nad Emino kožo navdušena, je pa na strogi dieti. Za nego uporabljamo Unquentum Emolliens 2x na dan, vsak dan se tuširamo (avene cold creme), glavo umivamo na 3 dni (Freederm)……opažamo, da se ji koža poslabša, ko ji je vroče in se zelo poti, tako da je večkrat manj oblečena!
Ema je zelo pridna punca in sploh ne komplicira, recimo do prejšnjega meseca je jedla makarone Barilla, sedaj jih ne sme (alergija na pšenico) in sploh ne komplicira. Zelo dober apetit ima in poje vse kar ji damo!
Moji hčerki pomaga tudi tui-na masaža, stroga dieta, redna nega in veliko cartanja, kar je pri atopikih zelo pomembno!
lp, Tjaša