Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija vprašanje za Tanč in ostale

vprašanje za Tanč in ostale

Imam sinka, starega 3 leta, ki spada med hujše primerke alergikov (pozitivni kožni in krvni testi na mleko, jajca, sojo, pšenico, ajdo, koruzo, riž, krompir, jabolka, banane, arašide, žita in trave).

Dojila sem ga do 2. leta starosti, nato pa dojenje zaradi službenih obveznosti postopoma opustila. Svojega mleka takrat nisem nadomestila s Pregominom-AS.

Sinko uziva:

– meso: divjačina, žrebe, zajec
– sladkovodne ribe
– vecino vrst zelenjave (razen krompirja, paradižnika, paprike, zelene in peteršilja)
– precej vrst sezonskega sadja (češnje, marelice, hruške, smokve, kaki, pomaranče, limone, lubenice, slive, grozdje)
– od žitaric riž v vseh barvah, proso, koruzo, kinojo (riž in koruzo kljub pozitivnim testom – nekaj pač mora jest, kakšnih vidnih reakcij nima)
– stročnice: grah, fižol, čičeriko, lečo
– kostanj

Je dober jedec in prej močan za svojo višino kot suhec (13,5 kg pri 91 cm). Predvsem ima zelo izrazit trebuh – mislim, da se tak trebuh imenuje meteoritski trebuh.

Dokler sem ga dojila in še pribl. 1 mesec zatem, je rastel takorekoč “po špuri” – kot čisti povprečnež v skladu s statistiko pri CDC. Nato pa se je rast povsem ustavila in v naslednjih 9 mesecih ni zrastel niti za milimeter. Ker sem bila zaskrbljena, sem uvedla Pregomin-AS in v naslednjih 2 mesecih se je potegnil za 4 cm. Hkrati pa je blato postalo izrazito smrdeče, rahlo sluzasto in bolj tekoče.

Zdaj pa k vprašanjem:

– očitno je sicer, da dieta brez mojega mleka in brez mlečnega nadomestka ne zadošča za rast, vendar bi pričakovala, da bi se rast kvečjemu upočasnila, ne pa povsem ustavila za tako dolgo obdobje; ali to mogoče pomeni, da gre še za kake druge presnovne motnje in katere?

– kaj bi lahko pomenilo smrdeče in sluzasto blato (ki ga očitno povzroča Premogomin-AS – drugih sprememb v dieti namreč ni bilo) in kaj lahko storim v zvezi s tem, glede na to, da brez Pregomina-AS ne raste?

Se opravičujem, ker je vprašanje tako dolgo.

Želim vam zelo lep dan in se vam najlepše zahvaljujem za odgovor!

Janja

Imeli smo podobne težave z našim sinom, ki je sedaj star 2 leti in pol. Preizkušala sem vse možne nadomestke mleka, vendar jih ni dobro prenašal (driske, pike po hrbtu in ritki).
Raziskovala sem celi dve leti, dokler nisem dobila smiselne potrditve, da je njegovo črevesje preobremenjeno z gljivicami candida. Zaradi hudih dijet zaradi katerih ni smel mlečnih, jajčnih, mesnih (razen zajca in žrebička), sojinih, arašidovih sestavin, smo mu seveda pojačali vnos ogljikovih hidratov (kruha, ki smo ga pekli sami. Za priboljške smo mu dajali naravno pridelano suho sadje, ki vsebuje ogromno sladkorja.
Kasneje sem izvedela, da so ravno ogljikovi hidrati in sladkorji glavna hrana gljivic to mi je bil tudi odgovor na to zakaj kljub dieti, ki so nam jo dali na alergološki nismo omilili težav s kožo.

Po treh mesecih stroge diete (brez enostavnih sladkorjevin ogljikovih hidratov) se je stanje kože za 70% popravilo, praskanja je veliko manj, sploh ponoči in tudi trebušček se je zmanjšal, pa tudi blato ne smrdi.

Z rastjo nismo imeli težav, ker se malemu od enega leta in pol dajala razne dodatke k prehrani , kot so esencialne aminokisline, antioksidante, minerale, rudnine in vitamine, seveda nesintetične, ker sem menila, da je zaradi osiromašene prehrane prikrajšan zanje.

Morda bi, preden se podate v te alternativne vode, preverili, da otrok nima celiakije.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Ajdaa, najlepša hvala za odgovor!

O glivicah sem razmišljala tudi sama. Malemu sicer sladkorja (saharoze, medu, glukoze) sploh ne dajem, suhega sadja pa ne mara (ne glede na to, za katero sadje gre in v kakšni obliki mu ga pripravim), tako da dobi sladkor (fruktozo) samo iz svežega sadja, večinoma 1 x na dan, zjutraj. Kako pa ste pri vaši protiglivični dieti obravnavali žitarice? Ste izločili samo ne-polnovredne?

Mi lahko prosim še poveš, katere dodatke k prehrani (esencialne aminokisline, antioksidante itd) si uporabljala?

Zelo lep dan in hvala!

janja

Tanč, najlepša hvala za odgovor!

Moj mali pravzaprav v svojem triletnem življenju še ni jedel nobene od žitaric z glutenom: ne pšenice, rži, ovsa, ječmena, pire. Test na pšenico je bil namreč prvič pozitiven že pri 6 mesecih, do takrat pa je bil izključno dojen. Gluten je torej lahko dobil le posredno (preko mojega mleka) v prvih 6 mesecih, ko še nisem vedela, da je alergičen na pšenico. Če prav razumem to bolezen, torej njegove težave ne morejo biti posledica celiakije – ali se motim? Je test na celiakijo v tem primeru še smiseln, oz. možen?

Imate mogoče še kakšno idejo, nasvet?

Zelo lep dan in hvala!

janja

Tako je, zelo smo omejili kruh, tudi polnovreden, zaradi kvasa (z drugimi nadomestki mi ga ni uspelo speči). Drugače pa je mali navdušen nad proseno kašo, koruzo, rjavim rižem. Njegova prehrana je bila omejena s sadjem (samo eno kislo jabolko na dan) in popolnoma neomejeno glede zelenjave in stročnic. Tako mu za prigrizke kuham tudi stročji fižol in čičeriko, seveda pa ima najraje redkvico, nadzemno kolerabo, korenje.

Pri mleku smo ugotovili, da ima najmanj sladkorja mleko iz kvinoje (z dodatkom mandljev) imajo ga v trgovini Kalček, pa tudi v Mercatorjevih trgovinah sem ga našla. Riževo mleko ima ogromno ogljikovih hidratov in sladkorjev

Imam kar nekaj literature in podatkov o prehrambenih izdelkih, ker je zelo dobro da preštudiraš sama in se nato odločiš, kaj bi vam najbolj ustrezalo glede na dieto, ki jo držite, mi pusti mail, pa ti pošljem gradivo.

Lep pozdrav

Janja ,

Tudi jaz imam deklico 4,5 let, ki je močno alergična .
Njena prehrana je podobna vaši , le da ima vključeno tudi sojo. Pri 2,5 letih so jo testirali in vse je bilo močno pozitivno (mleko, jajca, pšenica, cvetni prah, lateks, pes, mačka,…) .Močne probleme ima s kožo . Vnetja spoloh ne izginejo . Hodiva k dr.Draguševi in preiskusili smo že vse možno, a izboljšave ni.
Letos (pri dr.Kuharjevi) pa so bili testi v mejah normale (????) . Koža pa še vedno – katastrofalna .
Tudi naša deklica ima velik trebušček . Za Kandido smo jo zdravili že 2x (Nistatin), čudno pa se mi zdi , da ji niso svetovali nobene brezsladkorne dijete .

Ali je vaš deček v vrtcu ?
Ali ste poskusili z alternativo ?

Mi smo pred dvema letoma vozili na BICOM terapije, pa izboljšave ni bilo .

L.P. Meta

ajdaa ,

Tudi jaz sem zainteresirana za literaturo o dijetah pri Candidi . Ali pa , če lahko malo opišeš vašo prehrano .
Pa še to : Ali je to stanje ob izboljšavi stabilno , ali moraš potem za vedno paziti na prehramo ?

Hvala in L.P. Meta

Ajdaa, spet najlepša hvala za odgovor!

Ja, prosim, če mi pošlješ gradivo. Naslov je:

[email protected]

LP in hvala!

Živjo, MetaV!

Očitno nas je več z alergijskimi ekstremisti.

Moj mali še ni v vrtcu, mislim ga dati septembra, predvsem zaradi socializacije, zaenkrat pa je še pri babici.

Dosedaj z alternativo nismo poskusili, smo pa naročeni konec junija v Rogaški.

LP!

vso srečo !

MI pa hodomo k dr Wolmannu v LJ. Če bodo rezutlati , bom poročala .

L.P. Meta

Meta, a lahko kaj več poveš o dr. Wolmannu? Mislim, da sem pred kakim letom nekaj brala o njem (saj to ni bioresonanca, kajne?).

Ne , to ni bioresonanca .
Dr Wolmann je zdravnik iz Nemčije , kjer ima kliniko za alergije in težave s hrbtenico . Za zdravljenje alergij je iznašel svojo metodo . Pravijo , da imajo več kot 90 % uspeh pri zdravljenju. V Ljubljani pa po njegovi metodi delajo mladi zdravniki , ki so bili pri njem na usposabljanju. Pa tudi on sam pride občasno .

Mojo deklico sem peljala k njemu oktobra in novembra 05, pa na žalost ni delovalo . Sedaj sva bile ponovno 2x pri njemu in čez mesec še enkrat .(ponovne terapije ni treba plačati)

Če bo izboljšanje pri moji deklici , mu bom “zapela” tako hvalo in gotovo jo boste slišali .

Pri hudih alergikih bicom itak ne deluje.

Joj uboge mamice, ki morate to presajati.Tudi jaz sem, zdaj pa bi vse rada sporočila, da se to težavo da odpraviti.
dva otroka, ki sta bila oba alergika.V ljubljani so odprli zdravstveni center, kjer zdravijo tovrstne probleme.

Glede alergij vam bo pomagal g. Matjaz Vidrih
E-poštni naslov(i):
[email protected]

01 513 44 48
GSM: 031 644 604 in 041 601 226
lp

Meta, javi se v vsakem primeru, prav?

New Report

Close