Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci Vprašanje za starše otrok s posebnimi potrebami

Vprašanje za starše otrok s posebnimi potrebami

Lep pozdrav! Sem študentka 1. letnika Specialne in rehabilitacijske pedagogike v Ljubljani in delam seminarsko nalogo z naslovom OPP na forumih: stike, dileme, debate; zanima me predvsem ZAKAJ se obračate za pomoč na forume, kakšne so prednosti forumov pa tudi kakšne so slabosti; ali ste mnenja, da drugje (od strokovnjakov) ne dobite zadostnih informacij; ali je lažje svoje stiske zaupati nekomu anonimno?
Napišete lahko kar koli, nikjer ne bodo omenjena imena, rada bi le iz prve roke izvedele za kaj je tako. Že vnaprej se vam vsem zahvaljujem za odgovore!
LG

Pozdravljeni !
Sem mama otroka s posebnimi potrebami. V tem primeru je diagnoza zmerno gibalno oviran otrok, s težavami grafomotorike in pomanjkanje pozornosti ter koncentracije. Ta diagnoza je bila določena še pred vstopom v OŠ in pomoč, ki mu je bila namenjena s strokovnih delavcev je bila že izvajana že v vrtcu. Sedaj končuje že sedmi razred OŠ . Osebno sem se lani obrnila prvič na forum zato, ker uradne inštitucije ( tudi te, ki so pristojne za omenjene zadeve ) sploh ne podajo odgovorov oz. si prepuščen čisto sami iznajdljivosti. Moj konkreten primer je bil, da sem želela odgovor na vprašanje, kako pridobiti specialnega pedagoga za šolanje takšnega otroka na domu, kdo mu daje plačo, kako poteka takšno šolanje in na kakšen način? Vprašanja sem naslovila na pedagoginje, ki ga poučujejo na šoli, psihologinjo, ravnateljico in na Ministrstvo za izobraževanje. V enem letu čakanja do danes nisem prejela nobenega podatke o teh treh stvareh. Tudi ne s strani foruma. Mislila sem, da bo mogoče kakšen starš imel odgovor, pa najverjetneje ga nima nobeden in jaz prav tako ne. Dejstvo je, da prej izveš podatke iz prve roke staršev, kot inštitucij, ki so že po zakonu dolžne objasniti specifične zadeve. V Sloveniji smo očitno še daleč pred drugimi evropskimi državami glede tega.

Lp, Domenika

Domenika
izboražvenja na domu se izvaja pod določenimi pogoji. Težki si predstavljam, da bi vso izobraževanje pri otroku, ki obiskuje 7. ali 8. razred izvajl specialni pedagog. Lahko bi se sicer, če je otrok dlaj časa odsoten zaradi bolezni, del DSp ali pouka izvaja na domu.

Tukaj res lahko izmenjamo mnenja,ki jih od stroke ne dobiš-saj veste premalo časa.So pa izkušnje staršev dostikrat tudi čisto drugačne od tistih,ki ti jih poda stroka.Sama imam ravno ta problem-stroka o zdravilih eno-sama opažam ravno nasprotno in potem tu iščem,če ima kdo podobne izkušnje.
Moram posebej opozorit-vsaj pri nas-da je odnos zdravnikov takšen kot da imajo edino oni prav,čeprav vidijo otroka 1uro,ti kot starš pa 24ur na dan .Tako da se včasih vprašam zakaj nas sploh pri razgovorih rabijo zraven če oni vse vejo.
Forum res pomaga,da starši delimo svoje izkušnje.

Imam hči ,ki ima Fibromialgijo in mi so celo v Ljubljani rekli, naj si pomagamo sami in iščemo ,če bi ji kaj pomagalo, saj ji oni razen tablet proti bolečinam, nimajo kaj dat saj za to bolezen ne obstajajo zdravila (dokler je mladoletna). Že to ,da ji dodajamo vitamine ,ki so ji povrnile spomin ,ki ji je ob tem ko je zbolela po cepljenju kar naenkrat zelo upadel ,že to kakšne vitamine ji dajat sem zvedela po forumih. Pa to da ima otrok tudi določene ugodnosti-popuste ,da ji lahko pripada nega,…tega ti nihče ne pove.

New Report

Close