Najdi forum

vprašanje za mag. Rejec

Tole stran sem odkrila slučajno, vendar bi rada izvedela za vaše mnenje (in mnenje ostalih, ki surfajo po tej strani). Torej, upam, da si boste vzeli čas in prebrali mojo zgodbo. In mi čim prej odgovorili. Vse skupaj se je začelo pred slabim letom dni, ko so mi zaradi bolezni opravili boleč zdravstveni poseg. Po mnenju zdravnikov je bilo stanje okej, vendar se meni ni zdelo tako. Ostale so mi hude bolečine, živčni tiki, težave s koncentracijo, nesprečnost. Zato so mi začeli predpisovati tablete: naklofen duo, movalis, ibuprofen. Kljub temu, da tudi to ni pomagalo, me niso dali na nadaljne preiskave. Dejali so, da glede na trenutno stanje ni za to nobenih potreb, bolečina sama po sebi pač ni prioriteta. Vendar mi je uničila življenje. Nisem več mogla opravljati službe, se učiti, popolnoma sem zanemarila družabno življenje, saj sem bila z neprestanimi glavoboli bolj slaba družba. Niti doma več nisem postorila običajnih gospodinjskih stvari. Vse to me je zlomilo. Po cele dneve sem poležavala v postelji, bolečine sem si lajšati po svoje, tako da sem zdaj odvisna od alkohola in kokaina. Ko se ponoči premetavam v postelji in ne morem zaspati, me pogosto mučijo stvari iz preteklosti (bližnji sorodnik me je spolno zlorabljal). Če bolečine pojenja in končno zaspim, me mučijo more. Oprijela sem se zadnje bilke in šla k psihiatru. Ne vem zakaj, ampak tam nekako nisem mogla povedati, kako zelo mi je hudo. Razložila sem vse, kar zdaj razlagam Vam, ampak nekako tako, kot, da bo vse okej, da ni tako grozno kot se zdi. Namreč, kadar sem trezna, ne spravim iz sebe nič, kadar sem zadeta se jokam. Nikoli nisem razmišljala o samomoru, zdaj sem tik pred tem, d ga naredim. Prosim, povejte mi, kaj lahko storim, da se rešim iz tega pekla???

Spoštovani,

kadar ste pred človekom dve nalogi, ki imata tudi medsebojni vpliv, se bo po rešitvi ene pokazal ugodni učinek tudi pri drugi. Menim, da se morate najprej otresti zlorabe mamil, brez katere ne bo končnega uspeha, vendar lahko tudi istočasno začnete z zdravljenjem depresivnosti. Oglasite se na Centru za mentalno zdravje, Zaloška 29 v ambulanti oddelka za detoksikacijo.

New Report

Close