Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Vprašanje za B. KRALJ

Vprašanje za B. KRALJ

Imela bi sledeče vprašanje.

Postavljeno imam diagnozo dermatitis perioralis, ki se mi pojavi nekje na leto in pol. Z zdravili clinofug, težave minejo.

Obraz čistim s prešiščenim olivnim oljem. Stara sem 35 let. Zanima me, ali lahko uporabljam mleko in tonik od Eucerina, ki naj bi bil namenjen občutljivi koži in je naprodaj samo v lekarni. Ali je res, da če se mi alergija na eucerin ne bi pojavila takoj, da potem nisem alergična in lahko uporabljam poleg olivnega olja tudi eucerin? Mažem se s kremo olivae 10 % v belobazi. Rada bi kdaj uporabljala tudi eucerin kremo, da se mi ne bi pojavljale gube. Ali lahko?

Ali lahko mi, ki imamo perioralni dermatitis uporabljamo eucerin, ali lahko uporabljamo puder????
Meni se deramtitis p. pojavi v obliki rdečih izpuščajev okoli nosu, po bradi in pod očmi. Letni čas ni pomemben, je pa res, da na pomlad se mi ne spušča.

Hvala za vaš odgovor. Nasvidenje!

Pozdrav!

Perioralni dermatitis je pogosto povezan s problemi hormonov, želodca, prebave…

V času aktivne bolezni svetujem čiščenje z olji, vmes, ko je koža umirjena, pa lahko uporabljate kozmetiko, ki vam ustreza, razen hidratantnih krem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close