VPRAŠANJE -MIRENA
Pozdravljeni
Imam eno vprašanje ,vstavit sem si dala Mireno,pred 1 mesecem ,načeloma vse ok,moti pa me da pri krvavitvah ki so dokaj pogoste v prvih mesecih ,to mi je popolnoma jasno ,sicer niso močne ,bolj nekak izcedek rdeče-rjav,moti pa me ker je izrazito neprijetnega vonja,ali je to normalno,naj še omenim da mi je G. po vstavitvi dal še vag. svečke Gyno-Daktarin 7 dni ,in do menstruacije je bilo vse ok,s tem da je bila teden dni prej in traja že nekako dva tedna s tem da je zadnje dni zelo slaba se pravi bolj mazanje kot pravijo temu -zanima me zakaj tak neprijeten smrdeč vonj.Ali je mogoče vnetje ali kaj drugega kaj vi mislite,moj G. je na dopustu ali bi morala ,na pregled podnujno,ne boli pa me nič tudi med odnosi ne.Ali se lahko moje vnetje prenese tudi na partnerja in če kako poteka zdravljenje pri njemu,Hvala Vam za odgovor
lep pozdrav
Pregled pod nujno ravno ni potreben, ko se vrne vaš ginekolog pa ga le obiščite. Najverjetneje ima izcedek neprijeten vonj zaradi bakterij, ki so se v nožnici čez mero namnožile. Za prvo pomoč do pregleda lahko zvečer v nožnico vbrizgete kremo Vitagyn C, ki je v lekarni dostopna brez recepta. Ciljano zdravljenje pa bo potem predpisal ginekolog.