Vprašanje glede yaz
Spoštovani
Imam vprašanje glede tabletk yaz. V navodilih piše da moram začeti jemati tabletke prvi dan menstruacije, če pa z uporabo začnem od 2-5.dne menstruacije moram v prvem tednu uporabljati dvojno zaščito, torej kondom.
Mene pa zanima še tretji scenarij. Mesečno perilo sem imela v nedeljo in ker mi je zmanjkalo tabletk nisem pričela z njihovim jemanjem. Če bi danes začela z jemanjem tabletk, ne smem? Ali pa recimo v ponedeljek, ko bo 8 dan od menstruacije. V takem primeru, a morem zdaj čakati cel mesec na začetek menstruacije, ali lahko znotraj prvega tedna po menstruaciji še začnem s tabletkami?
Hvala
Ne, ne jemljem.
Sem jemala poleti, potem sem z jemanjem prenehala.
Običajno imam krvavitve okrog 25ga v mesecu, tako da sem nameravala iti do takrat k ginekologu, da bi spet dobila tabletke, in bi lahko začela z jemanjem kar prvi dan menstruacije.
Ker se je krvavitev pojavila v nedeljo, tabletke pa zdaj imam, sprašujem ali lahko začnem z jemanjem tabletk (čeprav je prvi, oz. tudi že 2.-5. dan krvavitve mimo), ali moram zdaj spet čakati en mesec do ponovne menstruacije. Saj do ovulacije še ni prišlo?
Hvala za odgovore
U