Vprašanje glede prevodno izgubo sluha?
Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede sluha vendar sem že po internetu iskala vendar nisem našla nič takega da bi izvedela vsaj nekaj stvari.
V ponedeljek sem bila na zdravniškem pregledu za službo in sem dobila danes izvide kjer piše da je ADG pokazal obojestransko začetno prevodno izgubo sluha,zdaj me pa zanima kaj to dejansko pomeni?Sej veste na prvi pogled vidimo samo besedo izguba pa smo že čist panični in tko naprej in ker nočem da me skrbi za “brezveze” hočem vsaj nekaj vedeti o tem.Naj povem da sem stara 23 let,mamica in pred parimi leti sem imela tudi več kot 8x letno pretrese možganov in verjetno je to tudi lahko posledica tega kajne?
No zahvaljujem se vam za odgovor in upam da vam nisem preveč “zatežila”,še enkrat hvala pa lep dan še naprej!
Teja
Spoštovana!
Prevodna izguba sluha pomeni da se zvok ne prenaša normalno do notranjega ušesa. Vzroki so lahko spremembe na bobniču, na slušnih koščicah oziroma brazgotine ali druge spremembe, ki ne dovolijo normalno vibriranje koščic. Kaj je in kaj je lahko pri vam, pa lahko pove zdravnik, ki vas pregleda.
LP. drIB.