Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vprašanje – glavica

Vprašanje – glavica

Pozdravljeni,

otrok je star 8m, v RA smo obravnavani od 5m, ko smo opazili (sicer opazili smo že pri 3m, odkar se obrnemo na trebušček, a nas je pediatrinja še malo dala čakanje in opazovanje), da se glavica nagiba v eno stran. Že pred tem smo s samoplačniško terapijo uspeli “razbiti vzorec”, na kar se je glava uravnala, a se čez nekaj dni nagnila v drugo stran. Zdaj časovno to izgleda tako, da se nagne na levo, ta rokica je tudi pokrčena, s celodnevnimi vajami uspemo poravnati glavico v ca. 10 dneh, jo drži naravnost ca. 3 dni, nato jo, ne glede na preventivne ukrepe (sproščanje, telovadba, itd.), nagne v drugo. Konkretnih odgovorov, zakaj do tega pride, nisem prejela. Imate vi mogoče izkušnje s tem? Striktno se držimo napotkov in vaj fizioterapevtk, jasno nam je, kako stimulirati skozi igro, itd. da omehčamo vrat in rokico in krč popusti, ter se glavica uravnovesi. Nikakor pa nimamo recepta, kako to ohraniti. Naj povem, da ima tudi diagnozo aksialne hipotonije, asimetrije. Otrok se obrača, se usede, sedi, plazil med 5m in 7m, kobaca od 7m dalje. Lepo lepo prosim za vaše mnenje.

Vzrok je najverjetneje aksialna hipotonija, torej zmanjšana napetost mišičja, ki vzdržuje nek položaj. Redno obiskujte nevrofizioterapijo, razvojno ambulanto in sledite navodilom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close