Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija vprašanje

vprašanje

Lep pozdrav.

Imam eno vprašanjre, ki se nanaša na prehrano mojega skoraj osemmesečnega fantka.
Pri enem mesecu sva šla na adaptirano mleko. Gh pa sva začela uvajati pri malo prej kot pri 6. m.
Zdaj se hraniva nekako takole: zjutraj ko vstane popije mleko iz flaške pr.od 150-200ml.potem imava malico sadno s kosmiči, dam mu tudi vmes že jogurt v glavnem sadno-žitno malico. Nato imava kosilo-meso, ribe, juha, testenine, zelenjava. pop. malica spet mleko in zvečer kašice z mlekom.
Zanima me ali ga dovolj hranim, hranim pa ga na tri ure do treh in pol oz. po njegovi želji tudi prej. rodil se je s 4220kg, nazadnje21.11 je imel 7880kg. Je malo pod povprečjem . Najbolj me zanima ali je to za njega dovolj hranilno? Najlepša vam hvala za odgovor.

Jedilnik izgleda v redu, pomembne pa so tudi količine.- Obvezno tudi dodajanje maščob, saj mora biti v otrokovi prehrani vsaj 30% vseh energetskih potreb pokritih z maščobami, ki so nujno gradivo za razvoj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close