Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vprašanje

Vprašanje

Spoštovani,

Star sem 29 let, malo pretežki 8-10 kg naj povem o svojih težavah… do letošnjega poletja oziroma če sem bolj natančen, teh težav nisem več začutil, sedaj pred 3 meseci pa so se težave začele ponavljat. Nevem če kaj vpliva na to, ampak do pred slabim mesecem nisem 3 leta jedel mesa. Sedaj sem ga začel uživati, ker sem menil, da je mogoče kaj povezano s prehrano.

No naj pove, da se mi dogajajo predvsem izpadi pred spanjem, ko se mi zdi, da imam nek vratni napad ali kako bi temu rekel, da kot da bi imel nek cmok v grlu, nekaj kar bi me oviralo, ni teh besed katere bi lahko to opisale (čez dan ko se pojavlja je to bolj žgečkanje). Spomnim se teh občutkov izpred verjetno več kot sedmimi leti, ko sem imel prve take občutke. Imel sem nek pritisk v vratu, to se je dogajalo kak mesec dva potem pa je pojenjalo.

Sedaj se mi je to vrnilo, sicer ne vem zakaj, res je, da sem v službi nezadovoljen, imam tudi sedečo delo ki me ubija, saj sem človek ki potrebuje gibanje, ne pa zaprta “živina”, ki je zaprt kot v zaporu 8 let.

Pred dvema dnevoma, pa se mi zdi da je “napad” bil rahlo hujši, saj sem konstanto študiral o tej naši prelepi krizi, kaj se lahko zgodi, zakaj se dogajajo ti napadi, kaj sledi…. In sem imel mogoče malo močnejši “napad”.
Res pa je tudi to, da spim bolj malo, saj imam skoraj vsak dan obveznosti po službi, nonstop se nekaj dogaja, šola, odprl sem zavod kateri je namenjen predvsem zdravju ljudi (nem povedal več ker bi bil že to PR), začel sem tudi nekaj malega kmetovati, vpisan sem v izredno šolo, ki jo bom to šolsko leto upam, da zaključil, obveznosti imam čez glavo, tako, da mi ostane vsak dan vedno manj časa. No vzamem pa si ga predvsem za šport in to še vedno vsaj 5 krat na teden, 2 krat badminton tek in uteži, med športom nimam težav ne z dihanjem ne z vratom z ničemer.

Bi lahko bilo kakšno bolezensko stanje, ki se izraža samo v mirnem stanju? Predvsem me mučijo besede, da sem prebral da je možnosti, srčnožilnega izvora . To jaz takoj začnem gledati negativno, koliko življenja mi je ostalo če je prišlo do te bolezni, še bom lahko aktiven na vseh področjih katere opravljam sedaj, bom lahko športal itd… Kakšne so sploh te bolezni povezane z “vratom”.

No to je sedaj bilo res mogoče ne umestno ampak vseeno upam, da nisem preveč zabluzil.

LP

Spoštovani,

glede na vaš opis imate najverjetneje težave z refluksom želodčne kisline. Svetujem pazljivost pri prehrani (pobrskajte na tem forumu) in zdravila za zmanjševanje izločanja želodčne kisline – inhibitor protonske črpalke 2×40 mg 2 tedna, nato še cca 5 tednov 1×40 mg na dan.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close