vprašanje
Spoštovani!
2 dni nazaj se je spet začelo. Prvo me prične zebst ( in to zeloooo ), nato me boli koža in evo glej spet bele pikice na mandelnih. Včeraj sem še komaj požirala, tako je bolelo grlo. Boli me tudi glava oz. zadnji del vratu ( od ramen proti glavi ). Glavo težko dam nazaj. Vročine ni. To se mi dogaja vsaj 3 x na leto. Ponavadi uspem sama nekako prebolet. Grgram morsko sol ali žajbelj in je potem bolje. Tudi sedaj je tako. Danes me grlo ne boli več, me pa peče. Glava je tudi že boljša, le še vrat me boli. Imam pa na steni grla oz. požiralnika ( vidi se, ko odprem usta in posvetim z lučko ) nekakšne rdeče mozoljčke oz bulice. Kaj bi to lahko bilo? Imam itak kronično vnetje mandelnov. Pojela sem že toliko antibiotikov, da jih imam trenutno dovolj. Angine se mi ponavljajo že od otroštva. Mandelne še imam.Stara sem 30 let. Drugače sem zdrava.
Malo me je strah glede teh rdečih mozolčkov. Dedek je imel raka na grlu oz na požiralniku.
Mi lahko mogoče pomagate?
Hvala in LP,
Bolfenk
Spoštovana!
Rdeče “pikice” so na sluznici žrela vnete limfne strukture, ki jih immo povsod po žrelu in so podobni po zgradbi kot sami mandelni. Če se vam stanje tako stalno ponavlja, mislite na odstranitev mandelnov, ne čakati da se vam kaj izkomlicira. Vse to nima veze z rakom v žrelu – grlu.
LP IB.