Vprašanje
Spoštovani!
Že eno leto in pol imam probleme z vratom. Vrat je bolj trd, pri premikanju
vratu slišim nekakšno drobno škrtanje (ob enem premiku glave v levo ali desno škrtne lahko več kot 10x). Skoraj ne mine dan brez bolečin v zatilju, še zlasti po obračanju glave navzgor. Premikanje glave navzdol je tudi precej omejeno. Bolečine se spreminjajo, tako da v glavnem čutim nekakšen pritisk v vratu, drugič imam občutek “zabitega žeblja” v zatilju, tretjič bolečina potuje v ramo in roko, četrtič me boli polovica glave od zatilja pa do očesa (z očesom vred), pojavljajo se mravljinci s slabšimi občutki po obrazu (v glavnem po licih), pojavi se tudi občasno trzanje mišic na licih. Bolečine se pojavijo tudi ob izvajanju vaj za vrat,.. Pri vsem tem se mi pojavljajo tudi občutki napetosti v ušesih (kot pri prehladu). Zelo moram paziti na položaj glave, da ne pride do teh bolečin. Pred enim letom in pol so mi slikali vratno hrbtenico. Izvid je bil v redu (‘vratna hrbtenica je RTG še v redu’).
Star sem 36 let. Pri ortopedu še nisem bil, ker osebna zdravnica ugotavlja, da mi ortoped pri tem ne more pomagati.
Ker me vse to vedno bolj ovira pri mojem delu me zanima, kaj približno je lahko vzrok temu in če je smiselno napraviti
pregled z magnetno resonanco (s kontrastom ali brez kontrasta?).
Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav!
Robert
Glede na kompleksnost vaših težav je malo verjetno, da le te izhajajo iz vratne hrbtenice. Svetoval bi vam, da najprej opravite pregled pri nevrologu, ki bo najbolje ocenil ali bi potrebovali nadalnjo diagnostično obdelavo kot npr. magnetno resonanco.