Prejšnje leto sem imela nesrečo in sem dala vlogo za odškodninski zahtevek. Ponudili so mi vsoto, ki sem jo zvrnila, sedaj pa imam pregled.
(poškodovan sem imela vrat.) Zanima me kaj pomeni oz. kako poteka osebni pregled pri zdavniku cenzorju zavarovalnice in zakaj je potreben. Sama opažam, da vrat ni takšnem stanju kot je bil pred nesrečo in zato sem ponujeno vsoto zavrnila. Kako lahko tu uspem, kako sploh v takih premerih ravnati?
Zanima me tudi to: imam sklenjeno življensko zavarovanje. Pred kratkim smo dobili obvestilo iz zavarovalnice(mariborske),da lahko povečamo zavarovalno vsoto in s tem izenačimo izgubo do katere pride zaradi inflacije? Gotovo tudi evro zgublja na inflaciji, če bi povečali premijo bi ravno tako imeli izgubo, kako jo lahko kar izenačiš in še to vprašanje za koliko čsa? Ali je to spet marketinška poteza – spet več prodati?
Upam na čimprejšnja odgovora, za katrera se vam najlepše zahvaljujem.
Ali ste bila vi povzročitelj nesreče?
Zdravnik cenzor ugotovi stopnjo invalidnosti na osnovi katere vam zavarovalnica izplača odškodnino.Če z odškodnino niste zadovoljni,se lahko pritožite,storite to raje s pomočjo odvetnika.
Ponujena možnost zavarovalnic je indeksacija,s katero prilagodite plačevanje premije življenskega zavarovanja z rastjo življenskih stroškov glede na tujo valuto.S tem se poveča mesečni obrok,posledično pa tudi zavarovalna vsota, kar vam z dobičkom prinese na koncu zavarovanja višje izplačilo
lepo pozdravljena, Bruno