Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vprašanje

vprašanje

Spoštovani gospod Kralj:
Bom poskušal biti kratek. Za aknami in mozolji se praktično zdravim že 10 let, od mojega 15 leta. V tem času sem se posluževal praktično vseh preparatov, ki so mi jih predpisovali dermatologi. Ne bom zanikal efekta. A z redno in dosledno uporabo še nisem ukrotil svoje kože na željen nivo. Še posebno večjim tvorbam, ki se pojavljajo nisem kos. Roacutan ter antibiotiki so sicer najvidneje izboljševali stanje moje kože, a žal na kratek rok. Moja pot je torej dolga. Sprašujem Vas, se kdaj v času svojega dela poslužujete endrikologa?
Realen sem. Ne pričakujem čudežev. Izkušnje so mi pokazale, da niso možni.. A vseeno tvorb v velikosti polovice arašida, na čelu tudi v velikosti zamaška steklenice ne ustavim z znanimi preparati.
Stanje moje kože se periodično slabša ter izboljšuje. Na dolgi rok po antibiotikih, katere sem jemal spomladi gre stanje navzdol.Vem. Hrana, stres… Vse delam v smislu pozitivnega vpliva na stanje mojega obraza.
Sem se poskušal naročiti k Vam, pa so čakalne vrste do meseca decembra. Jaz se vsak dan borim, da vsaj kolikor toliko koža izgleda, da sploh upam med ljudi.
Najlepša hvala za odgovor
lep pozdrav

Pozdrav!

Sam prisegam na Roaccutane, ki pa mora biti ustrezno predpisan: doza, trajanje…..
Doslej praktično nisem imel primera, da ne bi zadovoljivo odgovoril na to terapijo.

Poseganje v hormone pri moškem, pa poruši cel sisitem, zato ni priporočljivo.
Antibiotiki so le začasna rešitev.

Vseeno svetujem pregled, če traja bolezen toliko časa, potem čakalna doba 2-3 mesece najbrž ni problem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor

Roacutane sem jemal sicer nekaj mesecev. Pregled pri klasičnem dermatologu sem imel v “mirnem obdobju” tako, da se jim ponovitev ni zdela potrebna. Nadaljeval sem z antibiotiki, katere sem v teh letih večkrat jemal. Dobesedno razočaran sem bil nad dermatologi. Čakalne vrste po nekaj mesecev, v samoplačniški ambulanti, kjer sem bil sprejet v enem tednu pa so mi za 7.500,00 sit napisali mnenje mojemu zdravniku, ki pa nima pooblastila predpisati predlagane terapije. Ko pa sem prišel na vrsto vrsto, se ja pa že bližalo poletje…Ok, mi ne ostane drugega, kot počakati 4 mesece ter v tem času nadaljevati razno razna testiranja. Moja koža je tega vajena.

lep dan še naprej

Pozdravljeni…

bi se kar navezala na zgornje vprašanje, ker je tematika zelo podobna.S tabletami Roaccutane tudi jaz nimam dobrih izkušenj (zadeva se izboljša in po določenem času je stanje enako kot prej). Vsi redni obiski kozmetičark ipd. ne pomagajo.

Zanima pa me, ker sem že večkrat slišala, za pregled, kjer ti vzamejo “bris” z obraza in določijo bakterijo ter na podlagi tega predpišejo terapijo.

Skratka zanima me, če je to res tak postopek? Ker pri mojih obiskih pri dermatologu nisem imela takega pregleda.

Hvala in lep pozdrav

Pozdrav!

celotnega poteka ne poznam, vsekakor pa beganje od enega k drugemu nikoli ni dobo, zato se zamudijo sezone za zdravljenje…..
Druga plat medalje pa je, da obstajajo , sicer redki, pa vendar, ki ne odgovorijo na terapijo.
Vsekakor pa je treba vse možnosti terapije izkoristiti, to pa ne vem, če ste dobili vse maksimalno?

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdrav!

KOt velikokrat doslej, še enkrat: če je zdravljenje z Roaccutanom zadostno , praviloma pomaga trajno.
Vprašanje je ali ste ga dobili dovolj.
Kar se tiče brisa pa tole: zdravljenje z antibiotiki glede na bris je kratkoročno, pomaga mesec ali dva!

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close