Najdi forum

Vprašanja o vadbi.

Pozdravljeni!

Imam par uprašanj. In sicer urnik imam tako sestavljen da v Ponedeljek tečem, torek delam za moč, v sredo tečem, v četetrtek moč in petek moč. Zanima me kakšne proteine mi priporočate v kakšnem razmerju ?? Zanima pa me še, tečem že pol leta in sem v kar dobri tekaški kondiciji, ko tečem, pretečem od 6 do 8 km lahko bi tudi več. Ali je to preveč če se hočem tudi ojačati?

hvala že vnaprej za odgovore.

Po vadbi so najbolj priporočljive sirotkine beljakovine (whey), saj so hitro prebavljive, kar potrebuješ ravno po treningu, da nahraniš mišice in pomagajo pri boljši regeneraciji. Pri nakupu whey-a preveri, koliko beljakovin vsebuje (nekateri zgledajo poceni, potem imajo pa le 70% beljakovin, sama kupujem 80%, pri 90% je cena nenormalno visoka). Pazi tudi, da je 100% whey. To mora biti označeno, saj je v nasprotnem primeru velika verjetnost, da je zraven zmešan kolagen, soja, grahove beljakovine… Sama gledamo tudi, da ni ravno vse umetno (okus, barva, sladila…), tako da kupujem whey, ki ima umetno sladilo – sukraloza, ostalo je vse naravno. (Natural beljakovin brez okusa ne maram.)
Količina je odvisna od tvoje teže in konzumirane količine beljakovin nasplošno. Jaz pojem v vsakem obroku 30g beljakovin, tako da si jih toliko namešam tudi po treningu.

Navedena dolžina od 6-8 km je tako kratka, da nima negativnega vpliva na “ojačanje” telesa. Nasprotno, močno telo, zahteva tudi močan motor.
Tisti fitniserji, ki se bojijo resnejšega kardio treninga, sicer lahko zgledajo kot “športni avtomobil”, na žalost, s motorjem od yugeca.

New Report

Close