Najdi forum

Lep Pozdrav!

Moje vprašanje se nanaša na vpliv starševskih nesoglasij na otroka. V družini je že od nekdaj vladalo sovraštvo med staršema , kasneje je (zelo prepozno) prišlo do ločitve. Zanima me če poniževanje s strani mame do očeta, o katerem je trdila da je nesposoben, neroden, vglavnem slab in ne dovolj dober lahko samo po sebi preslika name. Star sem 18 let in očitno sem od nekod sprejel mnenje da se sploh ni vredno truditi ker tako ali tako ne bo dobro kar naredim, izogibam se orodja ker se imam za nespretnega in nerodnega (čeprav 100% tako nisem). In bojim se vožnje z avtom.
Rad bi našel te dogodke ki so povzročili to energetsko komando, da bi se dalo kaj glede tega narediti, dvigniti samozavest. Rad bi vašo pomoč kakšne vrste dogodki bi to lahko bili in ali je že zmerjanje med staršema dovolj da otrok sprejme slabo samopodobo?
Hvala Lepa vnaprej!

Ivo

Spoštovani Ivo, nedsoglasje staršev in kaotično vzdušje sicer ovirajo zdravo ekspanzivnost,vendar je pri formiranju osebnosti treba vsaj enakovredno,če ne nekoiliko več upoštevati od staršev prenešeni genski potencial.Tip osebnosti se determinira do šestega leta starosti, kasneje se ” obrusijo le preveč štrleči vogali”.Ker ste že v odrasli dobi, boste za svojo bodočo uspešnost ali manjuspešnost sami zaslužni.Iskanje krivde iz preteklosti na vašo prihodnost ne more vplivati, zato si najprej sestavite hierarhijo želja in jih začnite uresničevati postopno.Če si boste v začetku naložili preveč in ne boste ob prvem poskusu uspešni, bo padla motivacija, zato se najprej lotite tistega , kar boste gotovo dosegli.Svetujem vam, da se lotite šolanja za vozniški izpit, če pa izpit že imate, se z instruktorjem domenite za nadaljevalni program( vožnja v oteženih razmerah) in ne odnehajte,dokler vam varna vožnja ne bo uspela v vsakih zunanjih pogojih.Katerikoli uspeh je element v mozaiku samospoštovanja.Če se ne boste mogli odločiti za naslednjega, bo primeren sogovornik psihoterapevt, pa tudi pri tem bo treba dosegati posamezne cilje.

Spoštovani Ivo,
ne iščite vzrokov za svojo pomanjkljivo energetsko opremljenost v POSAMEZNIH DOGODKIH V SVOJEM OTROŠTVU, saj ga v osnovi krojijo genetski dejavniki, vplivi okolja pa želje in intence le usmerjajo.Če vam pojasnim natančneje: če bi imeli dovolj osnovnega energetskega potenciala, bi se aktivno postavili za očeta , sprva mogoče manj spretno, a se ne bi pustili kar tako utišati.Sčasoma bi pridobili več verbalnih veščin in s tem tudi izboljšali svojo in očetovo pozicijo.Svetujem vam aktivno ukvarjanje s športno dejavnostjo, kjer boste prisiljeni tekmovati z drugimi in boste ob tem tudi postopoma prodobili samospoštovanje.

New Report

Close