vpliv nagonov na kompleksna čustva
Pozdrav,
najbrz ne sodi to vprasanje na forum psihiatrija, a vendarle. Ze nekajkrat se mi je zgodilo, da sem “menil”, da sem zaljubljen v neko dekle. Po prvem spolnem odnosu pa je ze vse minilo. Seveda, rekli boste, da to ni bila zaljubljenost. Najbrz res ne, ampak zanima me, kako ti lahko en samcat orgazen spremeni obcutenje in misljenje do dolocene osebe. Ce te prej privlaci, je zabavna, zanimiva vec dni ali tednov, potem pa to naenkrat izgine. Pri samem odnosu ni edini namen, sploh pa ne na prvem mestu, spraviti zensko v posteljo. Povsem jasno mi je, da ni tezava pri zenskah.
Hvala za odgovor !
P.S. Vse ostale pa prosim, da si prihranijo cas in ne moralizirajo. Vsi vemo, da bi bilo zivljenje lazje, hkrati pa tudi mnogo bolj nezanimivo, ce bi lahko zaljubljenost vkljucili ali izkljucili kot televizor.
Spoštovani Krompir,
nepotešena spolnost človeku omeji sposobnost realnega ocenjevanja predvsem skladnosti značajev, dejanskih skupnih interesov pa tudi napak in pomanjkljivosti pri partnerki, ki se pokažejo v vsej svoji dimenziji, ko se sprosti konkretna tenzija libida.Ker pa je za uspešen partnerski odnos potrebno ujemanje v pretežni večini pogledov , boste verjetno v načinu, ki mu v psihologiji pravijo “princip poskus- zmota” vztrajali, dokler ne boste odkrili prave.Lahko bo trajalo dolgo…