Najdi forum

zanima me, ali se lahko vpisem na zeleno fakulteto kot redna studentka (ceprav sem stara ze 26 let- to je namrec zgornja meja za redne studente) ?
eno fakulteto sem ze koncala. ker pa se nisem dobila sluzbe in kot kaze je se kar nekaj casa ne bom, bi se rada vpisala na svojo drugo zeleno fakulteto :).
na vpisni sluzbi sem ze povprasala, pa se nisem dobila odgovora.

lp vsem.

Starostne meje za redni študij NI! Prav tako si lahko redni študent, četudi si redno zaposlen. In lahko si redni študent, če nisi izkoristil že dveh rednih vpisov (to je tako – po domače povedano). Glede na to da si eno fakulteto že končala, se boš lahko redno vpisala le, če na tem faxu nisi nikoli imela ponovnega vpisa.

hm, v casu studija sem nazalost enkrat “ponavljala letnik” :(.
a obstajajo mogoce kaka pravila glede tega na internetu ?

sheryl, hvala ti za odgovor.

Sheryl je najbrz mislila, da se ne mores vpisat v kaksno drugo smer na tej fakulteti, kjer si diplomirala in kot pravis tudi enkrat ponavljala. Na tvojem mestu bi sla v knjigarno in kupila razpis za solsko leto 2003/04 in pogledala, kaksni so pogoji za vpis. Ali pa kar po internetu poisci oz. na straneh posameznih fakultet in mogoce poklici tja ( v referatu dobila najbolj tocen odgovor).
Srecno!

Če si ponavljala, mislim, da nimaš več pravice do rednega vpisa, žal. Oziroma sem skoraj prepričana v to. Vsak ima pravico do dvakratnega rednega vpisa, bodisi da zamenja smer, ponavlja ali vpiše še en študij. Kolikor izkoristiš eno izmed teh možnosti, potem ni več šans. Imam prijateljico, ki se je v času svojega študija enkrat prepisala, diplomirala je že pred desetimi leti sicer, zdaj je hotela vpisati še nekaj in ne more redno, ker je bila že dvakrat redno vpisana. Žal.

Možnost “dvakratnega” rednega vpisa velja ne glede na to, ali gre za drug program (ali pa samo smer) na isti fakulteti ali pa na kateri drugi fakulteti iste univerze. Več o tem si lahko prebereš tukaj: , kjer imaš zlasti pod rubriko “VPRAŠANJA” mnogo koristnih odgovorov.

torej je edina resitev da se vpisem na drugo univerzo. no, vsaj nekaj :).
hvala vsem za odgovore.

Lep dan zelim!

Hmmm, Melita, resda sem napisala “… iste univerze …” vendar po pravici povedano, ne vem, ali ne velja to kar za vse univerze in visokošolske zavode skupaj.

Povprašaj na Visokošolski prijavno-informacijski službi Univerze v Ljubljani tel.: (01) 2418-502, 2418-518
fax: (01) 2418-671
uradne ure: Kongresni trg 12
od 10. – 13. ure
E-Mail: [email protected]

In poročaj, kaj ti bojo odgovorili. Morda pride ta informacija prav še komu, ko je ravno čas vpisov na faxe!

Melita, meni se zdi, da se lahko vpišeš na drugo univerzo, nisem pa čisto prepričana, ker se pravila spreminjajo.

Jaz pa mislim, da ne Janja. Tudi mene zanima to vprašanje. Melita, če boš kaj izvedela sporoči. Izredno imaš vedno možnost, kar pa seveda stane.
Lp.

Res je da vedno obstaja možnost izrednega študija.
Kaj pa narediti v primeru, če za željeno smer izredni način študija ni razpisan?! In se ne moreš ponovno redno vpisati? Obstaja kakšna možnost?

Potem si pa v k…. Tako, kot sem bila jaz.

Vcasih je veljalo, da se lahko vsak, ki diplomira, vpise se na drugo fakulteto. Konec koncev lahko koncas tudi tri.. pa gotovo nimas dveh ponovnih vpisov. Tisti pogoj menda velja samo, ce ne diplomiras, pa se hoces prepisati in si ze porabila drugi vpis v isti letnik. Pa tudi mene zanima, kako je s tem v resnici.

Ta moja prijateljica je hotela vpisati nekaj na čisto drugem faksu in ji niso dovolili, ker je prej že dvakrat bila vpisana (tudi na dveh popolnoma različnih faksih, menjala je smer iz biologije na filozofsko fakulteto). Zdaj je hotela vpisati igro na AGRFT in niti na sprejemce ne more, ker je prej enkrat menjala smer. Seveda ima diplomo,na ff je končala študij že zdavnaj, a ne more več faksa redno vpisati, ker je pač prej že bila dvakrat vpisana.
Lahko pa da so kake izjeme, seveda, vsekakor se je treba pozanimati.

Kr_ena, tudi jaz se spomnim, da je nekoč veljalo, da se lahko vpišeš spet redno na kak drug faks, če imaš v žepu diplomo. Vendar včasih je tudi veljalo, da to lahko počneš le do 26. leta. Sedaj pa je ta čas neomejen in predvidevam, da je posledično omejeno tudi redno vpisovanje.

Anita, saj to je jasno. Ampak nas sedaj zanima, kako je z vpisom ne samo na drugi fakulteti, ampak tudi na drugi univerzi (npr. mariborski).

Ja res je pol si pa v k…… in tam si tudi, če je omejitev in imaš premalo točk, tako kot sem jih imel jaz. Premalo priden v srednji. Kar pa ni pošteno, izredni študij bi morali vsem omogočit!!
Lep pozdravček

Jah, Mark, saj jim omogoča. Vendar jih žal ne more sprejeti milijon. Zato pa mora vsako stvar omejiti. In ker naj bi omejitev bila kolikor toliko poštena, dajo prednost boljšim. Oziroma tisti, ki se jim je že v srednji šoli posvetilo, kako to pokazati.

Danes sem se sla pozanimat kako je s tem, in sicer v MB vpisno sluzbo. Rekli so mi, da naj posljem vlogo (tisto za diplomante) na tisto fakulteto, na kateri bi rada studirala. Torej ovir ni nobenih, je pa res da je guzva precejsnja. Mark in ostali, ki zelite studirat, le probajte :).

Lep dan zelim !

Saj če se jaz prav spomnim, kot diplomant že kake drug fakultete zate ne velja izbira študentov preko točkovanja (včasih sprejemcev), ampak si avtomatično notri. Vsaj tako je bilo včasih. Drugo pa je, če je potreben preizkus umetniške nadarjenosti…

Aja, na drugi univerzi. Sem spregledala. Pardon!
Tam je najbrž druga pesem.
LP!

New Report

Close