Najdi forum

vožnja z avtom

Pozdravljen.
Kakšne posledice ima lahko za nosečnost oz. za plod vožnja z avtomobilom, kot sopotnica? Voožnja bi traja 10 ur. Vmesni krajši postanki bi bili. Hvala za odgovor.

Še največja je nevarnost v primeru prometne nesreče in poškodb, ki bi potrebovale mirno ležanje , RTG slikanje, zdravila, operacije (nevarnost tromboze in sevanja). Sama vožnja ni nevarna, če ni potrebno dalj kot 2 uri mirno sedeti.

Spoštovani, tudi mene zanima ta tema.
Zakaj se povdarja, da je potrebno po 2 urah prekiniti sedenje? Je dovolj samo minutka, da se telo pretegne?
Kaj bi se zgodilo in kakšne so posledice, če sediš recimo v avtu več kot 2 uri?

V nosečnosti je povečana nevarnost globoke venske tromboze zaradi upočasnjenega pretoka skozi bolj razširjene vene na spodnjih okončinah. Vse skupaj pa poslabšuje še mirovanje. zato se pri nosečnicah pretirano dolgo mirovanje odsvetuje, če le-to ni nujno potrebno. Na daljši vožnji se torej svetuje pogostejše ustavljanje in “pretegovanje” oziroma hoja vsaj nekaj minutk.

Spoštovani.

Zanima me ali vožnja po slabih cestah (polnih lukenj, grbin) in posledično tresenje kakorkoli vpliva na plod?

Sem v 26. tednu.

Hvala in lp.

sicer verjetno odvisno od vozila in lukenj, ampak predvidevam, da gre za Slovenijo, torej je odgovor ne, nima vpliva.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close