Najdi forum

vozniški izpit v Ljubljani

Pozdrav,

Malo moram “pojamrat” ker sem včeraj zopet padla izpit za avto in to četrtič. Tokrat sem bila resnično dobro pripravljena, padla pa sem zopet zaradi manjših napak ( enkrat vključitev smernika malo prepozno, enkrat vključitev smernika malo prezgodaj, enkrat pa menda nisem dobro pogledala za kolesarje na moji desni – čeprav sem!!! ) – in spet je ocenil, da nisem za na cesto. Včeraj me je vse skupaj okrog tega res potrlo, ker sem ugotovila, da si lahko še tako dobro pripravljen in skoncentriran na cesto in promet, pa te še vedno ocenijo za nesposobnega. Da ne omenim vseh stroškov, ki me spet čakajo, pa zopet opravljanje teorije….V bistvu me pa pravzaprav zanima, ali je povsod po Sloveniji tako strogo in težko. Je res Ljubljana najtežji teritorij za opravljanje izpita??

Res.

Mislim, da je tole res neumnost. Ali si ti imela tako zaguljeno komisijo, ali sem jaz imela tako skoz-prste-gledajočo, ali pa je vse skupaj malo čudno.
Meni se je na izpitni vožnji zgodilo, da sem na avtocesti iz četrte šaltala v tretjo, namesto v peto; pa me ni noben gnjavil za to. Pač omenil je, da to ni pametno, pa da bom že dobila izkušnje in se mi to ne bo več dogajalo. Pa opomnil me je, da sem pred rdečim semaforjem malo prezgodaj prešaltata v nižjo prestavo (čeprav se je meni zdelo, če se itak moram ustaviti, da je vseeno, če zmanjšam že malo prej, ne pa, da s polnim gason priletim do semaforja in potem pof po bremzi).
Kakorkoli … Opomnil me je: to in to ni bilo dobro, drugič malo pazite … Pa srečno vožnjo!
Niti slučajno, da bi te kdo vrgel zaradi žmigavcev.
Res so pa pri mrtvih kotih zelo natančni. Jaz nisem spregledala nobenega 😉 (to je tisto, ko moraš pri zavijanju v desno pogledat nazaj, saj veš … ;))

V tvojem primeru je situacija vseeno malo čudna. Mislim, lahko da je komisija enkrat slabe volje in te flikne za neumnost. Da je štirikrat … Kaj pa vem. Kaj pa pravi tvoj inštruktor?? Saj ta ti mora vedno vse iskreno povedati, a ne?

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Na tvojem mestu bi zamenjala inštruktorja.

Zamenjaj inštruktorja, če tega še nisi storila. Hčerka moje znanke je padala na izpitu. Ko je zamenjala inštruktorja, jo je opozoril na nekatere “malenkosti”, ki se prejšnjemu sploh niso zdele pomembne. Naslednjič je izpit naredila.

Lulu, k mojemu nekdanjemu inštruktorju je prišlo veliko takih, ki so nerazumljivo padali na izpitih. Pa je hitro ugotovil, zakaj.

Drugače pa se poskušaj čim manj žalostiti zaradi tega. Seveda so visoki stroški, vendar poskušaj na to gledati tako, da je vsaka ura v avtošoli dragocena za poznejši čas, ko boš sama v avtu.

Tudi jaz sem slišala, da je v Ljubljani težje kot v manjših mestih (jaz sem delala na Ptuju). Da te vržejo zarad žmigavcev in podobnih malih napak je pa res že malo čudno. Svinjsko je, ker stroški v končni fazi res niso tako majhni. S prevoženimi kilometri vsak dobi rutino kdaj mora dat žmigavec, kdaj mora prestavit, kdaj mora bremzat itd. Mogoče res poskusi menjat ne samo inštruktorja, ampak kar šolo. Je pač tako, da je pri nekaterih avtošolah lažje naredit, ker so s komisijami v boljših odnosih. Mogoče ti bo nov inštruktor povedal kakšne stvari, ki ti jih prejšnji ni. Veliko sreče pa ne se preveč obremenjevat s tem.

Neuporaba zmigavca ni majhna napaka, ampak je lahko življenjsko usodna, zato je prav, da osebek, ki ne uporbalja žmigavcev vržejo.

Lulu, kje si pa delala izpit, katera avtošola? Drugače pa naj bi bilo najlažje v Kranju narediti, jih poznam nekaj, ki so popadali nekajkrat in odšli v Kranj in naredili v prvo…

Torej ni čudno, da veljajo vozniki s tostega konca za nevarne.

Heh, ja, to pa res… Ampak, če te tu v Lj vržejo zaradi kakšnih manjših reči, pa vseeno dobro voziš, bi morda bilo vredno poskusiti tudi kje drugje.

Tudi jaz sem pred petnajstimi leti naredila šele četrtič. Vsakič sem padla zaradi kakšnih “neumnosti”. Naj ti bo v tolažbo, da boš zaradi teh napak in padcev na izpitni vožnji, kot voznica toliko bolj pozorna na te napake pri vožnji. Zaradi tega boš tega boljša voznica.
Veliko sreče ti želim.
O kranjskih voznikih pa res ne bi izgubljala besed….

Jaz sem tudi tretjič padla izpit in sedaj je bil razlog, da sem bila za 10% preveč dinamična ( kva to pomen 10% ), res je, da me je mal trema dajala, ker sem pri navadnji vožnji bolj mirna. Baje sem malo prepozn začela ustavljat, sam to ni blo vedno…je pa res, da je bila gužva in sem ene 2x bila preblizu avtomobila. Potem druga težava je bila, da sem al preveč gledala boke, al pa premal, ampak vedno sem vsaj 2x pogledala boke..mogoče sem res, kje prevečkrat pogledala, ampak to zato, d mi ne reče, da nikol nisem, ker prejšnič sem padla, ker sem bok pozabla pogledat. Tretje je pa bila vzratna vožnja, sam fora je v tem, da sva z inštruktorjem ene 3x vzvratno vozila, in jaz imam pač težave s tem, pa ni nč naredu prej. Aja delala sem pa na Roški. Poznam punco, k je 6x delala izpit na Roški.
Drgač je pa Roška zdj uvedla en poligon, kjer morš prej vozit vzvratno in slalom rikverc, da vid če zneš, drgač ne morš it na cesto.

Ja zelo veliko je odvisno od inštruktorja, tako da se drži nasvetov in pojdi v drugo avtošolo. Jaz sem delala izpit v Postojni in še to, da sem imela najboljšega inštruktorja v Sloveniji po moje. V Postojni je pa zato lahko, ker te pelje čisto po vse poteh, kamor te lahko pelje komisija in veš že v 20 urah na pamet cel okoliš in vse semaforje. Dobro ko sem pa prvič peljala v Ljubljano sem bila pa zelo zelo prestrašena, ampak saj pravijo, vaja dela mojstra. Jaz res ne vem zakaj gre folk še delat v Ljubljano izpit za avto. Najbolj bedast izgovor se mi pa zdi, da zaradi tega, da se navadi voziti po Ljubljani. Pa znam jaz boljše voziti po LJ kot pa moja kolegica, ki je izpit delala V LJ. Samo denar vlečejo ven iz mularije in potem se čudiš zakaj so taki vozniki (in zakaj sta mi danes 2 ženske pripeljale po mojem pasu s sekanjem nepreglednega ovinka). Dobro pa še malo mojih napak na vožnji: je bila ravnina izven naselja in sem peljala 80km/h namesto 90km/h, na prvem klančku od parkirišča, kjer sem začela mi je crknil avto (moj odziv samo se opravičujem in ga ponovno vžgem)-njegov odziv je pa bil, da me je še ene 10x peljal čez take klančke, da je vidu da znam speljat =). Sem pa dobila fajn deca iz komisije, tako da sem imela tudi pri tem malo sreče.

lp

V Domžalah je zakon delat izpit oz pomoje, da je tko v vseh manjših mestih.
Roška že od nekdaj velja za zajebano, no to so mi povedali tisti, ki so tam delali izpit.
Jaz sem mela ZAKON INŠTRUKTORCO!!!

Ja sej sedaj sem zamenjala avtošola, tako da me bo inštruirala šefica avtošole in sem jo prosila, če lahko kje drge delam izpit, kot na roški, pa je rekla, da lahko v Domžalah, pa rekla je, da me bo čim prej prijavila na izpit. Ker un prejšni instruktor me je prjavu 1mesec naprej, in 1mesec nisva nič vozila. Upam, da bom sedaj nardila,k mi je samozavest glede delanja izpita čist padla, se mi zdi, da nism za na cesto.

Kul, v Domžalah boš sigurno naredila. V kateri avtošoli pa voziš?

VELIKO SREČE!!!!

sedaj bom vozila v avtošoli aida, inštruktorca bo pa moja soseda jasmina…..sej vsi so rekel, da me zaradi teh napak, k sem ji kao delala, ne bi smel vržt.Dans bova skp vozile, da ona vid, kok znam, da če je res ful neki napak, pol bi šla drgam vozit, ne na roško…sam men se je roška tok zamerla, da nimam želje sploh več probat tam vozit. Je pa ena težava, da še nikol nisem bila, kaj šele vozila v Domžalah….k jaz ful ne vem, al so na roški ocenjevalci ful zajebani, al je to zaradi ljubljane, ker je večje mesto?

No in koliko ur imate glede na to kako jamrate kolikokrat ste že padli.???

Sicer pa ali ni bolje plačati kakšno ur več kot pa,da se zaradi neznanja nekam zaletiš in narediš še več skode..


Permanentno prepoved delanja izpita takim…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

New Report

Close