Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Voziček za novorojenčka

Voziček za novorojenčka

Spoštovani!

Do poroda imam še par mesecev in trenutno kupujeva voziček za otročka. Ogledovala sva si voziček Mothercare, ki pa se ne zloži v popolnoma vodoraven položaj (sicer zelo malo manjka), ampak vseeno me zanima, ali lahko novorojenček leži v takem vozičku? Košare pri tem vozičku ni možno dokupiti, le lupinico. Ko pa gledam mlade mamice, pa imajo vse dojenčke v teh lupinicah in se mi zdijo otročki noter zelo zviti. Ali ni pravilno, da mora otrok ležati na ravni trdi podlagi?

Spoštovan Nejša,
o vozičkih ne vem prav dosti.
Lahko vam napišem splošno navodilo: če leži, naj bo otrok na ravnem. Ko je buden, pa je zanj zelo primeren lunica položaj, ki ga lupinica omogoča, saj ostaja v pokrčenem položaju, dokler ne obvlada glavice, tako kot je bil v pokrčenem položaju v maternici.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close