Najdi forum

voluhar ali kaj drugega

Več let sem imela tulipane celo leto v zemlji in zelo lepo so se razmnoževali.
Letos pa nekaj žre čebulice. Tulipan oveni, ko ga potegnem ven je brez čebulice, odtstranjena je tako, kot bi jo poševno odrezal z nožem.
Opažam tuid luknje pod zemljo.

Tako mi je žal tulipanov, na dan jih gre tudi od 3-5. Je to voluhar ali kaj drugega? Kako ga preženem?
Prosim za nasvet.
LP NB.

Verjetno je res voluhar…..sicer pa tudi mene zanima, kako ga pregnati….Jaz ga vsako leto “iztrebljam” z vsemi mogočimi pripravki ( tudi petarde v rove, pa pasti, pa zastrupljena pšenica, pa neke rdeče kocke- te so še najbolj učinkovite…), pa je še vedno prisoten….Me pa zanima, če ima kdo eno napravico, ki jo potisneš v zemljo, izgleda kot nekakšen klin in oddaja nam neslišen zvok- kot nekakšno valovanje….Sem videla reklamo na TV…morda se splača poskusit še to???
LP

Jaz sem včeraj poizkusila s stupom v pšenici.
Bom sporočila rezultat.
LP NB

Ultrafrekvenčnik deluje mogoče samo nekaj časa, potem pa se voluhar navadi. Pa še sorazmerno drag je!(cca.7000 SIT)
LP

Jaz sen e ga rešila, vsaj v gredi s čebulicami z lasmi. Ko čebulice posadite jih obdajte z človeškimi lasmi. Sliši se čudno, vendar pomaga.Peters napisal:

Ojej, spoštovana,
glede na število tudlipanov bi bilo plešaste pol vasi.

Bom raje čakala, da bo pričel učinkovati pšenični strup. Čebulice so namreč v zemlji, tulipani cvetijo, voluhar jih žre. Vse se dogaja istočasno.
LP NB

ja strup za pšenico je zares učinkovit sredstvo za preganjanje voluharaj. Sam asem ga preizskusila in ga tako pregnala. tudi meni je pred leti fino mlackal čebule tulipanov, da sem se razjokala, pa mi je vrtnar svetoval kaj naj naredim. preden posadim čebulice tulipanov jih povaljam v strupu za pšenico. če tega ne dobite, kupite navaden pitroid – učinek je enak. od tistega časa imam mir pred voluharjem. Aja, tulipane ne izkopavam vsako leto, vsaj pet let jih nisem izkopala, tako , da os tudi že dovolj globoko v zemlji, da voluhar ne gre tolk globoko.

Lp

Tajna

New Report

Close