Voda v ušesu- za bobnjičem
Lep pozdrav, med umivanjem glave mi je zašla v nos voda in po nesrečnem slučaju- kihanju mi je prišla v ušesni kanal ob tem me je zelo močno speklo in zabolelo. Po nekaj urah me je začela močno boleti glava nato je bilo brez bolečin obdobje štirih dni. No občutek, da je nekaj zadaj v ušesu je ostal, a bolelo ni. Četrti dan pa se je pojavil močan prehlad, vnetje grla, vročina 40 stopinj, vse to je trajalo štiri dni. Danes peti dan pa gre vse lepo nazaj le pojavila se je močna bolečina v ušesu, za ušesom in pod njim.Bolečine v glavi so bile ves čas kot da bi mi ” hotelo dvigniti pokrov”.
Tako po moji široki anamnezi vas sprašujem sledeče:
– kako naj dobim to vodo iz ušesnega kanala?
– ali je možno, da kljub štrirdnevnemu stanju z vročino vnetje ni pozdravilo?
– kdaj je potrebno obiskati zdravnika?
– ali mi zdravnik- splošni lahko vidi v notranjost ušesa?
Se opravičujem, če sem bila predolga in se vam najlepše zahvaljujem za odgovore in nasvet. Lep pozdrav, S
Spoštovana!
Če je prišla voda v ušesni (Evstahijev) kanal, potem to ponavadi sam izgine (resorbira se v nekaj dneh). Seveda lahko pride do vnetja, pa ne mora značiti, da le zaradi tega, in takrat je potrebno zdraviti, kot vsako drugo vnetje. S pregledom vidimo bobnič in na osnovi tega rečemo kakšno je stanje v notranjosti ušesa. Če so težav, ki ne izginejo, potreben je pregled pri zdravniku.
LP. drIB.