Vneto žrelo
Pozdravljeni!
Že deveti mesec imam vneto desno stran žrela,občasne bolečine v desnem ušesu in omrtvičeno desno stran obraza(občutek,kot,da popušča injekcija).Imam tudi glavobol(migreno) prav tako samo na desni strani.
V grlu imam občutek,kot,da je grlo opraskano.Zjutraj mi iz desne nosnice kar curlja,čez dan se umiri.
Osebni zdravnik mi je predpisal že štiri različne antibiotike,vendar se stanje ni izboljšalo,zato sem dobila tablete proti alergiji(imena se ne spomnim). Do sedaj se stanje ni spremenilo.
Naj omenim,da sem pred letom in pol zamenjala službo(trgovina-brisače,odeje,vzglavniki-puh,perje).
Ali se da alergijo na tkanine s kakšnimi testi potrditi?
Ker nikoli nisem imela težav z grlom,vas prosim za vaše mnenje.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Pozdravljeni.
Ko sem iskala po internetu glede vnetega žrela, sem naletela to stran pa sem se odločila za nekaj vprašanj in za vaše mnenje.
Stara sem 22 let. Oktobra lani sem vsako jutro opazila krvav izpljunek, vmes me je bolelo grlo, žrelo me je vmes tudi peklo ter se kašljala. Osebna zdravnica me je poslala na kri, ugotovljeno je bilo le, da sem imela lkci-K povišan (10.20)razlog je bil, da zaradi tega, ker sem tako dolgo prehlajena. Nato sem imela preiskave v bolnici. Bila se pregledana na orl-oddelku, kjer so mi predpisala zdravila Claritine, nato še Hiconcil in Nasonex. Izboljšanja ni bilo. Poslana sem bila v pulmološko ambulanto, kjer je vse v mejah normale. Pregledali so mi pljuča, srce in na koncu sem bila poslana na fiberbronhoskopijo. Na fiberbronhoskopiji so bili vidni znaki akutnega vnetja sluznice traheje, sveže ali stare krvavitve pa ni bilo videti. Takrat so me še napotili na ezofagogastroduodenoskopijo, vendar sem odklonila, ker se mi ni zdelo potrebno, ko sem vse skupaj videla kako je bilo na fiberbronhoskopiji. Krvavega izpljunka nisem imela več.
Naj še omenim, da od julija lani kadim, včasih po eno škatlo na dan, včasih manj, odvisno. Žganih pijač ne pijem.
Vse od tistega dne imam rjav izpljunek, vmes zelen, ne krvav, grlo me boli prav tako včasih peče žrelo a ne vsak dan. Kašljam manj. Opazila sem, da imam včasih otečene bezgavke. V lekarni so mi povedali, da je to od želodčne kisline, katere pa malokdaj opazim, da bi jo imela, saj me v želodcu nič ne peče. Jem pastile Tatum Verde, Rupurut in izpiram grlo z Corsodyl, prav tako pa mi to tudi nič ne pomaga.
Sedaj bi Vas prosila za mnenje. Od česa imam vneto žrelo, od česa me boli pri požiranju slin. Je to od vremena? Ali pomanjkanja kakšnega vitamina? Ali je navsezadnje res to želodčne kisline?
Kaj mi Vi svetujete? Ali priporočate? Kajti včasih sem pomislila tudi na kakšno bolezen (rak) in se tudi kdaj pa kdaj malce sekiram zaradi tega.
Hvala za odgovor.
Spoštovana!
Če vam niso pri vseh teh preiskavah našli vzroka ali kaj posebnega, težko jaz tako na daleč po pismu kaj “najdem”. Raka sigurno nimate, če je sluznica žrela nadražena, potem je to najveretneje od kajenja. Kislina je tudi možna (kajenje še dodatno “proizvaja” kislino (ni nujno, da to vi čutite).
Ne redko pa pravega vzroka ne najdemo, pa je sluznica spremenjena.
LP IB