Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vnetje želodca

vnetje želodca

Zopet se oglašam jaz, po vaših navodilih sem preiskave želodca speljala do konca .Pri gastraskopiji so mi ugotovili , da imam zelo vneto sluznico.Zdravnik mi je predpisal Ultop tablete.Zanima pa me vaše mnenje glede domačega olivnega olja,ki mi ga je svetovala neka zeliščarica. Zanima me tudi ,ker Ultop tablete ne prenašam najbolje, če bi mi prav tako pomagal repurut ali dva po jedi.Morda mi lahko tudi svetujete glede prehrane. Ker je to menda živčnega izvora ,me zanima tudi če je pametno povsem opustiti kajenje in kavo.
Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Med Rupurutom in Ultopom je bistvena razlika v načinu delovanja. Rupurut deluje direktno na sluznico želodca in nevtralizira odvečne prebavne sokove, Ultop pa deluje centralno zaviralno in blokira izločanje prebavnih sokov, zato se o morebitni zamenjavi terapije oz. opustitvi Ultopa posvetujte z zdravnikom in ne “ordinirajte” na lastno pest.

Na vneto želodčno sluznico blagodejno deluje vse, kar jo “oblepi” in zato ublaži pekoči občutek, zato menim, da z olivnim oljem ne more biti nič narobe, prav tako lahko pojeste žlico ali dve kisle smetane. Izogibajte se vsem močnim začimbam, alkoholu, kavi, sokovom z “mehurčki” – te lahko zamenjate z Donatom Mg, sicer pa velja pravilo, da jejte tisto kar vam ustreza. Nekateri slabo prenašajo tudi čebulo in jedi, ki sicer napenjajo, toplo kvašeno testo, ocvrte jedi, surova jabolka itd. Dobro pa je, če jeste večkrat na dan po malem, če imate to možnost.

Tudi jaz imam problem z želodcem (vsaj mislim, da je to to) – zadnje čase se mi po obroku hrane dogaja, da se mi trebuh v predelu želodca napihne; se pravi – naredi se mi hribček, ki je trd, občutek pa je tak, kot da bi me nekaj tiščalo. Prehranjujem se počasi, hrano prežvečim, zato res ne vem, zakaj se mi je začelo to dogajati. Občutek tiščanja je prisoten še par ur po obroku.
Hrane ne pojem veliko, se mi pa ta občutek pojavi že, če popijem jogurt in pojem žemljico. Res pa je, da imam na dan le dva do tri obroke: zjutraj malica, popoldan kosilo, zvečer pa kakšen jogurt ali žitarice.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Tovrstne težave se lahko pojavljajo v primeru. če imate premalo ali pa preveč kisline, vsekakor problem ni rešljiv po e-mail-u. Za začetek poskusite po jedi vzeti Rupurut, če vam bo po njem odleglo imate nabrž kisline preveč. Sicer pa, če se težave ne bodo umirile v kratkem, vam svetujem, da se obrnete na svojega lečečega zdravnika, saj je možno. da bodo potrebne dodatne preiskave (laboratorij, gastroskopija, UZ trebuha), za kar pa boste potrebovali napotnice.

ZANIMA ME !!! DO PREJŠNJEGA TEDNA SEM BIL ČISTO NORMALEN PO OBRAZU DOKLER NISEM TA VIKEND MALO ZAŽURAL IN PIL NEPREKINJENO 3 DNI.PO OBRAZU SO SE MI NAREDILI NEKI SPUŠČAJI-V OBLIKI KROGCEV KI SO RDEČI.zANIMA ME SČIM SE TO POZDRAVI TER A JE TO POSLEDICA ALKOHOLA IN CIGARETOV?

HVALA ŽE VNAPREJ ZA ODGOVOR

Predlagam abstinenco in omejitev kajenja vsaj en teden, po moznosti vec. Ce spremembe ne bodo izginile, stopite do zdravnika.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close