Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vnetje ušesa-celo življenje+nabrzdani mandlji

Vnetje ušesa-celo življenje+nabrzdani mandlji

V največjem upanju, da mi boste pomagali z najbolj kakovostnim nasvetom, ki ga bom lahko realizirala v praksi. Stara sem 32 let in zadnjih 10 let sama aktivno iščem rešitev za vnetje ušes, ki jih imam odkar sem na svetu, skratka od ranega otroštva.
Zdravnica je pred 3-mi leti diagn. glivico famato, dobila sem mazilo Lotrdierm, ki je zelo pomagalo, vendar kakor ga nisem uporabljala 2,3 dni je bilo veselja konec. V ušesih imam konstanetn izdecek, zaudarja po kislem, je prozoren. Največ ga je zjutraj, ko se direktno usuje in isto zvečer, ko grem spat. Prisoten je tudi čez dan. Higieno imam ustrezno, tudi sušim uho, vanj dajem tu in tam olje čajevca (na vatko) a ne pomaga. Ušesa me srbijo, da si jih dostikrat spraskam skoraj do krvi.

Odkrila sem izvor težave, vsaj sklepam tako. Od nekje 12. leta imam probleme z mandlji. Cmok v grlu je konstanten. Za mandlje se mi nabira hrana in ker delam med ljudmi, v neposredni bližini, hočem dati mandlje ven-čeprav so majhni, mi povzročajo nelagodje. Sem tudi nonstop hripava.

Nato imam povečano želodčno kislino, sluznica/grlo izsušena nonstop, skratka kaj narediti. Zato jem zdravila, vendar ne pomagajo. Mandlji isti, ušesa gorijo, moj način življenja pa zelo zdrav.

Moja vprašanja so:
-Kaj naj naredim z ušesi? Obstaja kak poseg, karkoli?
-Lahko dam na kak način mandlje ven, ker mi jih moj orl noče dati ven? Pregled pri njemu izgleda celo tako, da z mano ni nič narobe-KATASTROFA!

Hvala.

New Report

Close