Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vnetje ušesa

Vnetje ušesa

Pozdravljeni,

Sem Tia, stara sem 13 let, in nikoli prej še nisem imela vnetja ušesa.
Zgodilo se je 3 tedne nazaj, en dan pred začetkom vnetja sem bila pri sošolki ker sva delali referat za biologijo, ko pa sem se naslednji dan zbudila sta me boleli ušesi in slišala sem nežno piskanje… Čez vikend se je pojavilo tudi nekaj malega izcedka bolj iz levega kot iz desnega ušesa. Desno uho je bilo v nedeljo že vredu, samo še levo me je bolelo. V ponedeljek sem šla v šolo ampak me je od hrupa začela glava bolet, in je učiteljica poklicala atija da me je peljal k zdravnici, ki mi je uho pregledala in rekla, da vnetje sploh ni tako močno, ampak je bil bobnič “na not obrnjen” al nekaj takega.
Rekla je da bo piskanje izzvenelo in mi predpisala Ospamox tablete, ki pa so pomagale ampak hkrati so imele en kup stranskih učinkov (vrtoglavica, bolečina v prsni mišici, oteženo dihanje…) in sem jih šla zamenjat. Ko sem nehala pit Ospamox je blo vseh teh učinkov konec, in sem spila tiste druge tablete (ne spomnim se imena)
Piskanje se je vmes izzvenelo po dveh tednih ampak je prišlo čez počitnice nazaj, ko sem se prehladila. 🙁
Skrbi me, da ni titinus ali kaj takega, ker mi je ati opisoval kaj on sliši ker ga ima, ampak je rekel da je zelo glasno, jaz pa piskanje slišim samo zvečer ko grem spat, pa še to je vsako noč boljše…
Ali bi lahko bil titinus??? 🙁

Spoštovana Tia,

po vnetju lahko nekaj časa ali celo en mesec vztraja malo slabši sluh, zamašenost ušesa. To se lahko izraža tudi kot blago šumenje / piskanje. Najverjetneje se bo popolnoma pozdravilo.

Ker pa je zdravnica videla, da je bobnič potegnjen navznoter – retrahiran, svetujem ponoven pregled bobničev 4 tedne po vnetju. Če ne bosta popolnoma normalna, pa svetujem še ORL pregled. Bobnič je lahko retrahiran, če ne deluje dobro Evstahijeva tuba za izenačevanje pritiska (npr. zaradi alergije ali pogostih prehladov ali pri tvojih letih še vedno povečane žrelnice).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close