Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vnetje ušesa

Vnetje ušesa

Spoštovani,
pred 9. dnevi je prišlo do vnetja desnega ušesa (bobnič + sluhovod). Dobila sem Maxitrol kapljice, ki so bile 5. dan zamenjane za Tobrex.
Veš čas imam težave z izravnavanjem pritiska v obolelem ušesu, na to uho tudi slabše slišim. Nos je večinoma prehoden – če ni, uporabim Mommox in Septanazal. Sicer me uho še malo boli – 6. dan vnetja so na ORL rekli, da je bobnič še minimalno vnet. Na ORL sem bila poslana zaradi suma na mastoiditis, ker imam bolečine za ušesom. Rekli so, da mastoiditis ni, da pa me za ušesom na lobanji boli zaradi pritiska v ušesu.

Meni se bo počasi zaradi te bolečine za ušesom odpeljalo. Vsakič ko si zamašim nos in nežno piham, da izravnam pritisk, se bolečina še okrepi. In ta pritisk je v dveh minutah nazaj. Bolečine v mastoidu sicer nimam, pač pa je ta bolečina višje na lobanji in za cca. 1 do 4 prste stran od ušesa – nekako vzporedno z njim. Bolečina se okrepi tudi če si pritisnem na to področje. Vročine nimam (kot ponavadi). Kaj bi to bilo in kdaj bo minilo?

Stara sem 35 let in sem v srednji šoli imela kar pogosto vnetje ušes, ampak kaj takega pa še ne.

Hvala in lep pozdrav!

Težko tole ocenim na daleč, a vredno je razmisliti, če ne gre za vnetje srednjega ušesa, ki bi zahrevalo zdravljenje z antibiotikih v tabletah in ne kapljicah. Seveda pa mora to presoditi zdravnik po pregledu. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala,
ja, sem prepričana da je težava zaradi zdravljenja zgolj s kapljicami. Ker je bil pri ORL bobnič že skoraj OK, mi potem niso predpisali še sistemskega antibiotika.
Res ne vem, zakaj so sedaj te kapljice tako popularne, saj niti ne pridejo do vira težav.

Res nočem ocenjevati bolezni, ki je nisem pregledal sam in res nimam razloga da bi dvomil v odločitev zdravnika, ki vas je zdravil, sem pa skeptičen do učinkovitosti kapljic pri vnetju srednjega ušesa 🙂
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close