Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija vnetje ušes

vnetje ušes

Pri mojem štiriletniku se pogosto pojavlja vnetje ušes, kar namseveda takoj prinese antibiotike. Predlagali so odstanitev žrelnice, vendar vem da tudi po operaciji stanje največkrat ni boljše ozirmo se pojavljajo npr.angine, tako da temu ravno nisem naklonjena.
Prebrala sem da nekatere poskušate z hoemeopatijo, zato vas prosim za tel. kakšnega dobrega hoemeopata na področju maribora oz. okolice.
Kaj pa zdravljenje z bicom terapijo, ali bi prišlo v poštev?

Hvala in lepo pozdravljene!

Ne vem če bo kaj pomagalo , naša izkušnja :
Ko je bila manjša 1,5 let se ji je vnetje ušes ponavljalo (Ko je končala antibiotik, je po enem tednu spet prišlo do vnetja , pa spret drugi antibiotik..) . Kaj hočeš, ko je otročku zelo hudo, smo mu antibiotik pač dali . Potem pa smo po nasvetu zdravnice (naša je bila na dopustu) enkrat prebolevali vnetje samo z paracetamoli zdravili , kapa , gretje,.. Bilo je hudo , a to je bilo njeno zadnje vnetje ušes.
O alternativi pa pri vnetjih ušes ne vem nič.
L.P.

mi imamo zelo dobre izkusnje z bicomom. vendar mora biti terapevt res dober. zdravimo se pri ga.karin riznar v ljubljani.
ce te zanima se kaj vec, se mi javi na mail.

srecno in lep pozdrav.
jasmi

se to sem pozabila… pri bolecem vnetem usesu pomaga kapjica toplega olivnega olja v uho. to sem preizkusila na sebi in uho v 10-20 min neha boleti.

Spoštovna,

Mi smo tudi bili na podobnem. Potem pa je pediatrinja predlagala :

Rel. močna doza nekega proti bolečinskega sredstva (Naprosin, 2 aspirina s C, ..in Claritin.
To se naredi 1x mogoče 2x v roku 12 ur. Če potem še ni dobro, pomaga le antibiotik

Od tedaj to delamo vsaj 4 x na leto, na antibiotikih pa nismo več kot 2x na leto.

lp mama Ana

Vnetje je posledica pomankanja vitaminov (predvsem C ) mineralov in fitonutrientov.Na podlagi hrane, ki jo dobi vsak dan, izračunajte koliko vit. min in fiton. zaužije.Ker so vnetja pogosta, Vaš 4letnik potrebuje vsaj 2-3 kratno prip. dnevno dozo vit. min. in fiton.Pri določitvi optimalne doze Vam lahko pomagam.Brezplačno. L.p. LINUS 051205995

No, nekateri bodo dobili Nobelovo nagrado. V ameriških študijah so dokazovali, da so vnetja ušes najpogostejši vzrok obiska pri pediatru ter najpogostejši vzrok za predpisovanje antibiotikov. Vendar je odgovor študij naslednji: počakaj in opazuj 3 dni. 90% vnetij se pozdravi brez antibiotika, s sredstvom proti bolečini, striktnim čiščenjem noska s fiziološko raztopino, dodatkom kapljic (naše npr. Operil), gretjem (le tisti, ki jim odleže, vsem ne paše). Ker pa so pri nezdravljenem vnetju ušes LAHKo težji zapleti (možgani so blizu, ne…) se zdravnik, če ga obiščete, skoraj vedno odloči za zdravljenje z antibiotikom. Le zelo zanesljivim staršem lahko predlaga, da zdravljenje z antibiotikom odloži za 3 dni in opazuje otroka. Po mojih izkušnjah jih gre na tak način tudi okoli 90% brez antibiotika. Na zadovoljstvo vseh. Najslabše je obiskati dežurno ponoči, saj dežurni zdravnik otroka in staršev ne pozna, doktrinarno pa to vnetje mora zdraviti. Svetujem vam, da date nekaj proti bolečinam, pogrejete uho in zjutraj ododete k izbranemu zdravniku, če ne želite vedno dobiti antibiotika ponoči. V dežurni ga bo skoraj vedno dobil, kar je razumljivo. Pomanjkanje vitaminov pa v današnji fortificirani (v vsaki hrani so dodani vitamini, kar poglejte v žitarice, sokove, papice…) hrani ni posebej verjetna domneva. Se pa kaže, da je pogostemu zbolevanju za otitisi morda vzrok alergija, predvsem na kravje mleko. Počakajmo, da vidimo. Slednja povezava je zelo verjetna pri kroničnem sinusitisu. No, znanost gre naprej, ko bomo vedeli vse, bomo nesmrtni.

Še nekaj: glede na to, da je največkrat vnetje ušes zaplet po nekajdnevnem prehladu, je prvo in prvo: čiščenje noska pri vsakem prehladu. Anatomske razmere v nosu in evstahijevi cevi (hodniček, ki povezuje nosek in srednje uho-poenostavljeno povedano) pri malem otroku so idealne za hitro širjenje vnetja in naselitev bakterij, ki nato povzroče vnetje srednjega ušesa. Čistiti nosek, izpirati s fiziološko, ne le sprejati s Sterimarom, očistiti smrklje, nato pa Operil 3-4x dnevno v nos za nekaj dni (potem je treba nehati)-to bo morda v nekaj deset procentih otrok obvarovalo pred najpogostejšim zapletom prehlada-vnetjem ušes.

Joj, otrokom NE DAJAMO ASPIRINA, pliz. Aspirin je bil v nekaterih primerih (res izredno redkih) povezan z nekim Reyevim sindromom in ga zato pri gripi, noricah in podobnih virozah ne dajemo, Ker pa ne vemo, za kaj gre, ga otrokom SPLOH ne dajemo. Niti z vitaminom C ne. Za bolečine pri otroku uporabimo paracetamol (Lekadol, Calpol, Daleron) ali Naprosyn.

Strinjam se s Tančem,kar se tiče aspirina in otrok. Samo v ZDA (za nas nimam podatkov) zaradi zastrupitve z aspirinom ali nekim drugim salicilatom umre okrog 400 otrok letno (vir: How to live longer.. avtor L.Pauling). Smrtnonosna doza aspirina po kg. telesne teže je 0,4 do 0,5 grama. Pri otrocih je to 5 do 10 za odrasle 20 do 30 gramov. Nasprotno od prevelikih doz vitaminov še ni nihče umrl. Vitaminski tretma se določi glede na otrokovo težo in kvaliteto hrane.

Linus

New Report

Close