vnetje trebušne sluznice
Uvodoma lep dober dan vsem, ki se tu srečujemo in izmenjujemo svoje izkušnje. Zdravim se za vnetjem trebušne sluznice in posledično z vnetjem požiralnika. Doma imam v lončku to rastlino. Prosim vas, kako naj pripravim sok iz aloe in kakšen je postopek priprave in uživanja. Kakšen naj bo moj jedilnik? Zasledila sem – nekje piše lahko se uživa sveža zelenjava, sir, mleko, druga dieta vse to odsvetuje, kaj mi svetujete vi?
Iskrena hvala!
Predvsem sama moraš ugotoviti, kaj oz. katera hrana ti paše.
Načeloma naj hrana ne bi bila preveč začinjena, čebule ne uživati, banane enim pašejo drugim ne, za sir pravijo nekateri naj bi se užival sam brez kruha – to naj bi malce olajšalo težave, ali star kruh brez prilog. Želodec naj ne bo predolgo prazen, v vmesnem času med obroki zato pij navadno vodo -sobne temperature – močno olajša težave. Kavo je dobro omejiti na minimum, prav tako alkohol. Pri hrani preizkušaj – kaj kmalu lahko ugotoviš, kaj ti povzroča težave in se temu izogibaj.
Morda lahko poizkusiš preprosto dieto s krompirjem. Zvečer olupi dva srednja krompirja jih daj v lonček in nalij toliko vode, da sta prekrita, zjutraj skuhaj, brez soli in drugih začimb, ko je kuhan malce pretlači z vilicami in zaužij z vodo vred NA TEŠČE, vsaj uro potem nič jesti. To delaj 14 dni do 3 tedne – preprosta in enostavna stvar, mnogim je pomagalo ublažiti vnetje.
Srečno.