Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija vnetje sinusov, alergija,..??

vnetje sinusov, alergija,..??

Pozdravljeni,

v začetku julija sem dobila vnetje dlesni, ki je trajalo kakšen teden. Ko so se mi dlesni pozdravile, me je začelo rahlo boleti grlo, kakšen dan ali dva, nato pa me je začela zelo zelo boleti glava v predelu nad očesoma oz. med očesoma cca 2 prsta nad tem predelom. Glava me je več ali manj bolela skupaj 2 tedna, prenehala za 2 dni, nato pa se mi je zabasal cel desni del glave. ne znam drugače razložiti. Polno sem imela desno nosnico, neprehodno, čutila sem pristisk na desno uho, bolela me je glava. Po cel dan sem potrebovala, da sem si s fiziološko čistila nos, inhalirala in grela desno stran glave, potem pa je proti večeru le prišla “kepa” smrklja ven. Bila je različne barve, od rumene, zelene, na koncu tudi skoraj črna. Po tem sem šla k zdravnici, ki mi je predpisala Hiconcil. Po petih dneh ni bilo nič kaj bolje, zato sem nadaljevala še pet dni. barva izločka se mi je v tem času res spremenila in vendar me je še vseeno vse bolelo in občasno je še vseeno prišlo ven nekaj bolj grudastega. Po koncu jemanja antibiotika me je dr. napotila na ORL, kjer so me pregledali in sčistili desni sinus. Dr je napisal, da predlaga operacijo, ker imam kriv pretin. Sicer imam v naslednjih mesecih CT glave, vendar me skrbi, saj stanje ni nič kaj boljše. Npr. 2 dni je dokaj ok, čutim samo malo pritiska in s pomočjo fiziološke spravim večino smrklja iz nosa, potem se pa npr. tretji dan zbudim spet s čisto zabito desno stranjo. Boli me uho (predvidevam da zaradi pritiska) in grlo. Ko dobim tak “napad” veliko inhaliram (cca uro na dan), si grejem področje, pijem sinupret,… obenem pa vzamem tudi 2 Claritina na dan. Ravno včeraj sem čutila grozno bolečino v predelu grla (desno, pod ušesom) in v ušesu, vzela sem zjutraj en claritine in zvečer enega in je danes bolje. Si lahko spiham vse ven s pomočjo fiziološke. Izloček je večinoma prozoren s primesjo rumenih kroglic, ko pa pride ven večja gmota – ruumena – pa čutim sploh olajšanje.
Sem bila pri moji zdravnici v ponedeljek, pregledala mi je kri, vse ok. Sem ji tudi omenila, da če sem mogoče alergična, ampak ni o tem nič hotela slišati. kam naj se obrnem? Pregled sicer imam na ORL, samo šele potem ko dobim izvid CT glave. Je pa to neznosno, pozna se mi doma, saj sem živčna do otroka in partnerja, v službi nisem tako zbrana in bi rabila nasvet oz. mnenje – ali so to res samo sinusi ali je možno, da je še kaj drugega? kako naj si še pomagam? nikjer ne najdem podobnega primera…da bi se mu to kar vleklo in vleklo …skrbi me
stara sem 34 let in do sedaj sem imela cca 3 x vnetje sinusov (od lanskega leta naprej, prej nič težav, zdrava, le migrene).
hvala

Spoštovana!

Če je kri v redu in vas je zdravnica pregledala, pa še ORL zdravnik, potem je to kar so povedali najveretneje res. Če tudi ne bi bilo, žal tako po pismu jaz sigurno ne bi mogel tega ugotoviti. Drugače je veliko podobnih primerov, ko se vse “vleče”, to ker so pogoji v nosu takšni. CT po pokazal, če je še kaj narobe.

LP IB.

New Report

Close