Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vnetje sinus in sluh

Vnetje sinus in sluh

Pozdravljeni.

Zelo lepo bi vas prosila, če mi svetujete glede moje težave. Namreč, že od novembra ne slišim. Sem šla k osebni zdravnici in me je poslala na ORL kliniko in tam so mi povedali, da je verjetno to vse od sinusov … da imam vnetje sinusov. Predpisali so mi Nasonex in dali kontrolo čez 2 meseca. Ker se ni nič izboljšalo, sem šla ponovno po napotnico k osebni zdravnici. Ponovno so mi rekli, da je to verjetno od vnetja sinusov in da Nasonex še ni prijel in da bo bolje v enem mesecu. Vendar ni nič bolje. Zdaj bo že 3 mesece odkar ne slišim.
Prosim vas, da mi svetujete kaj bi to lahko bilo. Naj dodam še, da sem poskusila že veliko stvari. Inhalirala sem olje 31, spiram si z slano vodo vsak dan, šla sem v solno sobo (to mi je pomagalo, da se mi je odprl nos in sem začela izločati zeleno sluz-vsaj mislim da je od tega), trenutno jemlem homeopatsko zdravilo.
Prosim za nasvete!! Čisto sem že obupana in zelo v skrbeh.

Spoštovani,

potrebno bo narediti preizkus sluha, če ga še niste.

Če izpihujete zeleno sluz, gre očitno res za kronično vnetje sluznice nosu in sinusov in je Nasonex pravo zdravilo, nadaljujte z njim. Nadaljujte tudi s čiščenjem s fiziološko raztopino. Niste navedli, ali dobro vohate, imate glavobole, je nos zamašen? Če se vnetje sluznice širi na nosno žrelo in Evstahijevi cevi, je možno prevodno poslabšanje sluha.

Verjetno ste tudi naročeni na kontrolo, takrat povprašajte tudi o eventuelnem nadaljnem zdravljenju – operaciji.

Lep pozdrav,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close