Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vnetje popka, lulčka in kože za ušesom

Vnetje popka, lulčka in kože za ušesom

Pozdravljeni,

 

Pri 4 letniku smo opazili, da se mu je kožica na lulčku zarasla do zočke,  da se mu, ko lula, kožica na glavici napihne kot balon. Nekaj je bilo tudi izcedka. Zadeva se je na pediatriji uredila.

Nenavadno pa nam je,  da smo hkrati opazili, da ima vnet tudi popek in kožo za ušesom.

Popek je rdeč, okoli pa je strjen rumen izcedek.

Za ušesi pa je imel spraskano do posnete kože in prav tako rumen izcedek.

Pred kratkim je bil v stiku z okuženim s covidom. En dan in pol se je vedel zelo utrujeno, imel temperaturo na meji vročine (37,6-38) in en večer se je pritoževal glede grla.

Nato se je vse uredilo,  popek pa je še vedno rdeč in boleč.

 

Poskusili smo spiranje, bepanten, pa za enkrat ne pomaga.

 

Prosil bi za nasvet, če ima kdo kakšno idejo o razlogu in rešitvi. Predvsem pa, če je karkoli povezano ali samo čudno naklučje.

 

V naprej hvala!!!

Ta forum je moderiran.

Če je v popku rdečina, ki po običajnih ukrepih (čiščenje, mazanje z negovalnimi mazili) ne poneha, pediater predpiše antibiotično mazilo. Vnetje popka je pogosto, saj gre za kožni lijak, kjer se lahko zadržujejo ostanki celic, se labo suši in se pogosto lahko tudi vname.

Za ušesi je pogosto koža suha, zadebeljena, včasih imajo otroci z atopijskim dermatitisom točno na tem mestu soecifične spremembe za te vrste dermatitis.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close