Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vnetje oči

vnetje oči

Leče nosim leta. Pred enim mesecem se mi je začelo pojavljati meglen vid, ko sem si jih vstavila. Okulist mi je predpisal antib.kapljice 7 dni po 2x na dan. Nič ni pomagalo, zato sem šla na temeljitejši pregled k drugi okulistki. Ugotovila je rahlo vnetje veznice in spet sem dobila antib.mazilo po 2x na dan 14 dni in to komaj po tednu dni ko sem jemala kapljice. Ali bo to res pomagalo mojih očem, ali bodo postale še bolj občutljive in dojemljive za okužbe. Skrbi me, ker me po tem mazilu pečejo oči(prej me niso) in so malce rdeče. Če bi bila alergija, mi je povedala, bi imela vnete in zelo rdeče oči, tako, da naj jih bi še naprej jemala.
Kaj naj naredim?
Naj povem še to, čeprav ne vem, ali ima kakšen pomen,da sem v zadnjem letu jemala preko 10 antibiotikov, zaradi neke nesreče.
Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav.

Po nekaterih kapljicah ali mazilu oči za kratek čas res pečejo, če ste jemali več antibiotikov ste lahko razvili rezistenco na katerega in vam zato ne pomaga. Če se stanje ne bo izboljšalo, boste morali nazaj k okulistu, dokler se ne ugotovi točno razloga vnetja. Ta čas nosite očala namesto leč, da se oči spočijejo, vendar če v nekaj dneh ni učinka, se takoj vrnite k okulistu, da vam zdravilo zamenja.

Že več kot teden dni imam unete oči,dobila sem kaplice Tobreks sedaj pa se mi je pojavil še drug problem. Oči so mi postale še bolj občutljive,pod njimi imam kar nekakšne mešičke ali drugače povedano kot velike podočnjake,ki me srbijo in pečejo hkrati. Kaj mi je storiti da bi si pomagala?

Potreben bo ponoven obisk pri zdravniku in verjetno zamenjava kapljic. Pomagate si lahko s hladnimi obkladki, oci lahko spirate s fiziolosko raztopino veckrat dnenvo.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close