Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vnetje oči

Vnetje oči

Pozdravljeni,

Naš 1 letnik je v preteklem mesecu šel prvič v vrtec. Že od sredine februarja pa se mu vleče neka viroza. En dan visoke vročine, potem pa normalno in čez 1 teden spet. To se je ponovilo sedaj trikrat v pol meseca. Ima zamašen nosek, ki ga izpiramo s fiziološko raztopino. Izcedek iz nosu je svetel, mu pa konstantno teče. Smo bili pred enim tednom pri pediatru, vzeli kri, rečeno je bilo viroza. Včeraj pa se mu je na obeh očeh pojavil rumen izcedek. Bi lahko bila to posledica viroze ali je lahko to bakterijsko vnetje? Izcedek je rumen in se kar vleče. Se pa pojavlja skozi cel dan. Ni imel pa zlepljenih vek zjutraj. Že skoraj od začetka februarja tudi kašlja, največ ponoči, čez dan samo sem in tja.
Glede na to da smo vse skupaj, razen izcedka iz oči že pojasnili pediatrinji, ne zanima ali bi morali za izcedek obiskati pediatra? Ali potrebuje Tobrex kapljice?

Hvala za vaš odgovor.

To vnetje očesnih veznic je povezano z osnovno virozo (verjetno adenovirozo). 2-3 dni umivamo in čistimo s fiziološko, če ne mine ali postane izcedek zelen, gnojen, so potrebne antibiotične kapljice.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close