Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice vnetje mehurja – s čim si lahko sama najbolje pomagam ?

vnetje mehurja – s čim si lahko sama najbolje pomagam ?

Živjo !

V zadnjih mesecih se mi non stop pojavlja vnetje mehurja, zdravnik mi vedno predpiše Primotren in to je to.
Prosim, če mi kdo lahko pove kako bi si sama lahko pomagala, čajčki, kapljice,….?

Že v naprej hvala in lep sončen dan še naprej želim :-o)

Žabica

Vzami si zase čas in nekaj večerov zaporedoma, preden greš v posteljo, si naredi sedežno kopel iz kamilic. Vsedi se v tople kamilice in v njih sedi vsaj 5 min., oziroma dokler imaš občutek toplote. Segati morajo do višine mehurja.

Res pomaga!

Alenka

Pri JUSTU lahko kupiš kamilično kopel, ki je zelo dobro dene mehurju, pomirja….. Pripraviš toplo vodo, tako, da ti je v njej prijetno, v vodo vliješ v že pripravljeni posodici količino kamilične kopeli in se vležeš v to vodo za cca 20 minut, celo telo po kopeli pa stuširaš z malo manj toplo vodo, da zamašiš pore, skozi katere so prodirale snovi.

lp

Nabereš njivsko preslico, iz nje skuhaš čaj in ga spiješ vsak dan tekom enega tedna 1-2l.

1x/teden pa narediš sedečo kopel iz preslice .
Preslico – svežo ali suho namočiš za 12ur v hladno vodo , precediš in priliješ vodi za kopanje !

s čajem gornik, ki ga dobiš po lekarnah – vendar ne pretiravati!!!
brusnice ali brusnični džem
čaj preslice

pa čimprejšnje okrevanje!
maja

Tudi jaz svetujem brusnični sok in pa Ursi čaj, ki ga dobiš v lekarni. Ni dober po okusu je pa dober za mehur.

Skuhaj lonec rmana in si naredi sedečo parno kopel.

Meni so svetovali Uvin čaj.Sem si pa kupila kar v lekarni čaj za mehur in ledvice.

V Sanolaborju kupi kapljice GRENIFIT. LP NIKA

Jaz sem imela pogosta vnetja mehurja (vsaj 1 x na mesec), zdravnik mi je vedno predpisal baktrin, a vnetja so se ponavljala. Enkrat me je tako zvilo (na nekem pohodu), da sem komaj “prilezla” do doma. ker baktrina nisem imela doma, pa tudi čaja (rman, brin), sem si pritiskala na refleksno točko na stopalih. Pamagalo je (in če potrkam po lesu) – od takrat še nisem imela vnetja (od tega je že 12 let). Res je, da me je točka na stopalih bolela še 1 teden.
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Živijo!
Sama sem dala podobno skozi, dokler ni prišla rešitev. Imela sem kronično vnetje mehurja. Prvo pravilo: pij, pij in pij, lahko tudi samo vodo, še boljši so čaji za mehur (mešanica vsega, ki odvaja in razkužuje). Drugo pravilo: telovadi. Delaj vaje iz joge npr. zibanje na medenici, sveča, noge čez glavo,……Važno je, da prekrvaviš ta del telesa. Postati ti mora toplo v trebuhu. Težave bodo izginile v roku tedna dni, vaje delaj pa preventivno kar naprej. Sama sem se težav rešila brez antibiotikov, v dveh dneh, po zaslugi informacije, ki sem jo dobila od pravega strokovnjaka. Ta pravi: če je organ dobro prekrvavljen, se sam zdravi. Torej poanta je v prekrvavljenosti in ne v antibiotikih, ph vrednosti urina ali kopelih ali…..
Uspešno telovadbo!

Mene se je enkrat zaradi vnetja tako poslabsalo, da sem imela 40,5 vrocine in bruhala sem. NObeni cajcki mi niso pomagali, sele antibiotiki amoksiklav so mi pomagali. Z vnetji se ni za hecat, predvsem je vazno, da si dovolj oblecen, spodnja majica itd.

Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki imajo kar naprej vnetje mehurja in seveda kar neprej antibiotike, ki jih jem že kot bombone…
petra, kje je ta refleksna točka? Ali poznaš koga, ki bi to oprevljal?

Hvala!

New Report

Close